Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia vagy a Katolikus...

A Biblia vagy a Katolikus tantètel az igaz?

Figyelt kérdés

A külömbsèg kedvèèrt.

A Biblia nem ír a keresztvetèsről,ami a katolikus gyakorlatban talán minden orás cselekmèny.

-Vagy a kötelező cölibátus.

-Halottakèrt való ima stb.330 hasonló gyakorlat,ami a Szentháromságban van.

#Biblia #Szentháromság #keresztvetès.
2019. szept. 28. 19:48
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:

Szp72.Csak vedd alapkènt a tízparancsolatot,ès ki mit tart be ès ki mit nem tart be.

Azonkívül Jèzus parancsait figyelembevève ès azután itèlkezz.

Probáld vallási rèszrehajlás nèlkül megitèlni anèlkül,hogy besorolosz bármelyik vallásba.

5Mozes.5:16-21.

2019. szept. 29. 07:34
 22/48 anonim ***** válasza:
74%
Itt nem szp ítélkezik, hanem te.
2019. szept. 29. 08:13
 23/48 A kérdező kommentje:
22.Ugylátom a bejegyzèseket nem olvastad.
2019. szept. 29. 09:09
 24/48 tgt ***** válasza:
93%
Nem értem, mi a baj a halottakért való imával. Elhúnyt szeretteinket Isten kegyelmébe ajánlani miért lenne bűn? Ez egészen más, mint halottakhoz imádkozni. Azt tényleg nem szabad.
2019. szept. 29. 09:53
 25/48 anonim ***** válasza:
69%

Ha ezek a lényegi formájukat nézed, semmi.

A cölibátus igazi alakja egy önmegtartóztatás azzal szembe ha másnak jobban ártanál egy tettel, mint magadnak jót.

A keresztvetés egy istenre való nagyon rövid hangolódás, mint egy rövid minimeditáció.

Halottakért ima megemlékezést jelent, mindenfélét.

Nincs ezekbe különbség csak ha felszínes és bölcstelen aki szemléli őket.

2019. szept. 29. 10:01
 26/48 anonim ***** válasza:
68%
23: úgy látom, hogy se a válaszokat nem olvastad, se a saját ítélkező, számonkérő és szeretetlen válaszaid. Miből gondolod, hogy te bármiben jobb vagy, mint mondjuk egy katolikus?
2019. szept. 29. 12:57
 27/48 szp72 ***** válasza:
83%

@ "Szp72.Csak vedd alapkènt a tízparancsolatot,ès ki mit tart be ès ki mit nem tart be."

Szerintem a tízparancsolat nem tiltja sem a keresztvetést, sem a nőtlenséget, sem a halottakért mondott könyörgést.

@ "Azonkívül Jèzus parancsait figyelembevève ès azután itèlkezz."

Szerintem Jézus sem tiltja egyiket se.

@ "Probáld vallási rèszrehajlás nèlkül megitèlni anèlkül,hogy besorolosz bármelyik vallásba."

Lehet, hogy elfogult vagyok, de ki nem az? Mindazonáltal én úgy látom, hogy a Biblia egyik dolgot sem tiltja a három közül. De ha te annyira elfogulatlan és objektív vagy, akkor megmutathatnád, hogy melyik bibliai vers is tiltja ezeket? Ha azonban nem tudsz ilyet mutatni, akkor könnyen lehet, hogy nagyon is elfogult és igazságtalanul részre hajló vagy. Más szemében keresed a szálkát, miközben a sajátodéban a gerendát se veszed észre. Ejnye, ejnye! Ez nem helyes!

Egyébként én nem soroltalak be sehova, legalábbis nem állítottam, hogy Jehova tanúja vagy, míg te bizony besoroltál másokat. Ez megint a szálka és a gerenda híres esete. Ejnye, ejnye. Azt persze elismerem, hogy valóban arra gondoltam, hogy esetleg Jehova tanúja vagy, vagy legalábbis szimpatizálsz velük. De elárulhatnád, hogy akkor melyik az a szerencsés felekezet, amely téged a sorai közt tudhat?

2019. szept. 29. 16:17
 28/48 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Mindig a Biblia igaz. Ránk, kersztényekre elsősorban Krisztu tanításai.

János 7:16–18

"Jézus erre így válaszolt nekik: „Amit tanítok, az nem tőlem van, hanem attól, aki küldött engem. Ha valaki cselekedni szeretné az Isten akaratát, tudni fogja, hogy a tanítás Istentől van-e, vagy a saját gondolataimat mondom. Aki a saját gondolatait mondja, az a saját dicsőségét keresi. Aki azonban annak a dicsőségét keresi, aki küldte őt, az igaz, és nincs benne igazságtalanság."

Már napjaiban sok vallási vezető azonban nem tisztelte így Isten Szavát. Miért nem? Mert hagyták, hogy az emberi hagyományok háttérbe szorítsák a Szentírást. Jézus nyíltan ezt mondta nekik: „Így teszitek érvénytelenné az Isten igéjét a ti hagyományotok kedvéért. Képmutatók, jól prófétált felőletek Ésaiás, amikor azt mondta: Ez a nép ajkával tisztel engem, de szívük távol van tőlem. Pedig hiába tisztelnek engem, ha olyan tanításokat tanítanak, amelyek emberi parancsolatok” Máté 15:6–9

Márk 7:7 "Hiába imádnak engem, mert a tanításaikat emberek parancsolataira alapozzák.«

Sajnos ez Krisztus földrejövetele előtt is így volt már:

Ézsaiás 29:13

"Jehova ezt mondja: „Ez a nép a szájával közeledik hozzám, és ajkaival tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem, mert istenfélelme betanult emberi parancsolatokon alapul."

2019. szept. 29. 18:32
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
Zita jól idézett abszolút igaz jehova tanúira, az Ézsaiás különösen.
2019. okt. 4. 11:21
 30/48 anonim ***** válasza:
41%

Igen hát ott van a legnagyobb baj, hogy még szájjal sem közeledik a Mindenható Istenhez a K. Egyház addig amíg Mária imádat az egyik legnagyobb hibája amit sem Jézus sem az apostolok álmunkban sem láttak, ezért nem is említették meg, amíg K.Egyház kultuszként 50%-át ez teszi ki.

Nembeszélve a sok ember alkotta szentek akiket imádnak olyannyira, hogy az imádatbol kiszoritja a Mindenható imádatát.

[link]

2019. okt. 4. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!