Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet imádkozni a Jehova...

Lehet imádkozni a Jehova Tanúja, elveszett báránykáiért is?

Figyelt kérdés
Mennyei Atyám! Te látod milyen sokan vannak elveszve,milyen sokan járnak tévúton,noha meg van bennük a buzgóság,de nem a helyes ismeret szerint.Neked van hatalmad arra ,hogy a sötétségből a világosságra vidd az emberek gondolkodását ,életét.Mennyei Atyám,kérlek,KZitáért is ,érintsd meg a szívét,nyisd meg a szemét ,hogy megláthassa,dicsőségedet Jézus Krisztusban.Ahogyan sok sok gyermekeddel már megtetted,kérlek KZitának is adj kegyelmet,üdvösséget üdvbizonyosságot.Az Úr Jézus Krisztus nevében kérlek,hallgasd meg imámat, ámen .
2019. szept. 14. 08:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet,hogy értem is imádkozott valaki,mert én kijöttem.
2019. szept. 14. 12:39
 12/15 A kérdező kommentje:
Sajnos nagyon kevesen menekülnek meg a fogságukból,de van remény,hiszen minden lehetséges annak aki: HISZ!
2019. szept. 14. 12:48
 13/15 szp72 ***** válasza:
75%

Mindenkiért lehet, szabad és jó imádkozni. Én őszintén szólva Jehova tanúiért nem szoktam, sőt igazából idáig még meg sem fordult a fejemben. Annyi káros hülyeség van a világon, s legalábbis szerintem messze nem ők a legkárosabbak, sőt bizonyos területeken talán még tanulni is lehetne tőlük.

Őszintén szólva ez az Őrtorony vallás az állandó számítgatásaival és a többszörös nyilvánvaló tévedéseivel szerintem csúfosan leszerepelt, nem is igazán értem miért lesz valakiből ezek után pont Jehova tanúja. "Jézus 1914-ben láthatatlanul visszajött" jelenleg is érvényes tanításuk számomra a vicc kategória, a Biblia gátlástalan megerőszakolása.

Persze ha nagyon akarom, akkor lehet úgy is érteni, de akkor mindent mindenbe bele lehet magyarázni. Ugyanis mindent lehet képletesen és mindent lehet szó szerint is érteni. De ki dönti el, hogy mit kell szó szerint és mit kell képletesen érteni? Az Őrtorony társulat szerkesztősége? Vagy a társulat elnökei? Miért pont ők, mikor annyiszor bebizonyosodott, hogy tévedtek?

Az Őrtorony társulatnak büszkén felvállaltan nincsenek dogmái, azaz leszögezett tanításai. A vezetőség bármit bármikor megváltoztathat, a tagság pedig mindent köteles kritikátlanul elfogadni. Tehát igazából egyetlen biztos hittételük van: Az Őrtorony folyóirat legújabb száma mindenekfelett követendő. A legbiztosabb eligazodási pont az Őrtorony. Ez az Őrtorony vallás.

2019. szept. 14. 14:03
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Minden szentmise liturgiájában imádkozunk értük is. Ha nem is nevesítve...

Vagy akár a nagypénteki egyetemes könyörgésekben, minden évben:

"Most azokért imádkozzunk, akik nem hisznek Krisztusban, a Szentlélek világossága töltse el őket, hogy megtalálják Ők is az üdvösség útját.

Mindenható, örök Isten, add, hogy azok, akik még nem hisznek Krisztusban, őszinte szívvel járjanak előtted, és találják meg az igazságot; mi pedig a kölcsönös szeretetben mindig előbbre haladjunk, és isteni életed titkának mélyebb megértésére vágyakozva tökéletesebb tanúságot tegyünk a világban isteni szeretetedről. Krisztus, a mi Urunk által."

2019. szept. 14. 14:16
 15/15 jdfGabrella ***** válasza:
77%
Lehet, de sokra nem messz vele.
2019. szept. 15. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!