Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet imádkozni a Jehova...

Lehet imádkozni a Jehova Tanúja, elveszett báránykáiért is?

Figyelt kérdés
Mennyei Atyám! Te látod milyen sokan vannak elveszve,milyen sokan járnak tévúton,noha meg van bennük a buzgóság,de nem a helyes ismeret szerint.Neked van hatalmad arra ,hogy a sötétségből a világosságra vidd az emberek gondolkodását ,életét.Mennyei Atyám,kérlek,KZitáért is ,érintsd meg a szívét,nyisd meg a szemét ,hogy megláthassa,dicsőségedet Jézus Krisztusban.Ahogyan sok sok gyermekeddel már megtetted,kérlek KZitának is adj kegyelmet,üdvösséget üdvbizonyosságot.Az Úr Jézus Krisztus nevében kérlek,hallgasd meg imámat, ámen .
2019. szept. 14. 08:57
1 2
 1/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
86%
Igen, Zitusert kulonosen fontos. Mert ha "Pal-fordulas"-t tenne akkor nagyon hasznos tanitoja, neveloje es teritoje lehetne a Katolikus Egyhaznak
2019. szept. 14. 09:10
 2/15 KZitus ***** válasza:
94%

Szia

Megható ima, köszönöm :-) én is hasonló módon szoktam kérni Jehova Istenemet minden jószívű, jó szívállapotú emberért. Az itt hozzászólókért is, természetesen az ateistákat is bele értve, mert aki itt van az oldalon, azokat valami módon érdekli Isten. A meghívás minden embernek szól:„Jöjjetek hozzám. . ., és én felfrissítelek benneteket” Máté 11:28

Hiszem, hogy őszinte az értem mondott imád, nem olyan, mint amitől Krisztus a példázatában óvott: Lukács 18:9–14

2019. szept. 14. 09:14
 3/15 KZitus ***** válasza:
20%

1-es

Mondanál egy okot miért mennék/lennék:"teritoje lehetne a Katolikus Egyhaznak"?

Onnan futottam ki!

2019. szept. 14. 09:16
 4/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
81%

#3 nem Krisztus kovetjonek tartod magad?

talan mar irtam neked, hagyd ott Jehova Tanuit

miert vagy a JT-k tagja, neveloje es teritoje? Es nem pedig Krisztuse?

vagy Isten ezt a feladatot rotta rad, csak igy tudsz a JT-ken segiteni ha tagjuk vagy, koztuk vagy?

2019. szept. 14. 09:27
 5/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
50%
(masokon is, ne ertsd felre, de JT-ken mashogy nem tudnal segiteni, ez a lenyeg, de ez eleg nagy problema, irgalmas szamaritaniusrol peldat kellene venned)
2019. szept. 14. 09:30
 6/15 KZitus ***** válasza:
0%

Közveszélyes Kontár

"nem Krisztus kovetjonek tartod magad?" - erre törekszem. De ezt sehogy máshogy nem teheti egyetlen ember sem, csak ha MINDENBEN követi Krisztust az Urát. Maga Krisztus mondta:"...Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis általam." Krisztus Atyja Jehova, aki azért küldte őt a földre, hogy megváltást biztosítson azon emberek számára, aki járni szeretnének a krisztusi úton.

"talan mar irtam neked, hagyd ott Jehova Tanuit" - évtizedek óta naponta olvasva a Bibliát újból és újból meggyőződöm arról, hogy Jehovának van népe itt a földön. Jakab tanítvány i. sz. 49-ben, az első századi vezetőtestület egyik összejövetelén kijelentette: „Simeon (Péter) részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének” Cselekedetek 15:14. Ehhez az új néphez zsidó és nem zsidó származású hívők is tartoztak a Róma 11:25, 26a szerint. Később Péter ezt írta: „egykor nem voltatok nép, most azonban Isten népe vagytok”. Így fogalmazta meg, hogy mi a feladatuk: „»választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, különleges tulajdonnak szánt nép vagytok, hogy mindenfelé hirdessétek annak kitűnő tulajdonságait«, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságába hívott titeket” 1Pét 2:9, 10. Ezek szerint a világmindenség legfőbb Urát, Jehovát képviselték, aki mellett bátran kellett tanúskodniuk, és akinek a nevét dicsőíteniük kellett az emberek előtt.

"miert vagy a JT-k tagja, neveloje es teritoje? Es nem pedig Krisztuse?" - aki nem ismeri el Krisztus Istentől kapott szerepét, hatalmát, az nem lehet Jehova Tanúja. Hiszen maga Jehova mondta a Fiáról: "„Szózat lőn a felhőből, mondván: Ez az én szerelmes Fiam, a kiben én gyönyörködöm: őt hallgassátok” Máté 17:5.

Tévtanítás rólunk, hazugság az, hogy mi nem ismerjük el Krisztus szerepét Isten szándékában.Sőt valljuk és hirdetjük Isten Királyságát, amelynek Krisztus a kinevezett Királya és már jó ideje uralkodik az egekben. Vagyis a mintaima első része(mint az égben), amelyre tanította a követőit:"Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is", már beteljesedett és a közeljövőben megvalósul Jehova akarat nem csak az égben, de itt a földön is. Jehova abból a célból gyűjti be ma az alázatos, engedelmes embereket, hogy ennek a királyságnak a földi alattvalói legyenek. Minden nemzetből, nyelvből ma egy egységes népet alkotunk, aki örömmel üdvözlik Királyukat Krisztust.

Azért írtam neked erről kissé bővebben, hogy talán megérted miért nem hagynám el a Teremtőmet, Istenemet Jehovát! Az élet nem igazi élet Nélküle. :-)

"vagy Isten ezt a feladatot rotta rad, csak igy tudsz a JT-ken segiteni ha tagjuk vagy, koztuk vagy?" - nincsen nagyobb boldogság az életben mint az, hogy segíthetek az embereknek az élet útján járni, és ha kitartanak örökké élni, közben naponta megtapaztalni, hogyan támogat Jehova engem ebben a munkámban(ahogyan meg is ígérte) Egy világméretű család tagja vagyok, és bárhol van szükség a segítségemre, a körülményeimtől függően mindent megteszek a rászoruló emberekért. Ha kell akár ételt készítek, süteményt sütök(sok sok gyereknek).......

2019. szept. 14. 10:05
 7/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
50%

nem kell idehozni a masik kerdest is (valaszotott nep)

Nem ertettel meg, de megertem.

(csak megemlitem ezt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

szerintem hasznos lenne ha valaszolnal hiszen ez az ami mindenkit erdekel

Ha nemntudsz az is eleg nagy problema

de hat "legy jo a tobbi nem szamit"

Xy4

2019. szept. 14. 10:18
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Jehova tanúi a legkisebb probléma, ha annak kell neveni őket (ebben a világban).
2019. szept. 14. 10:41
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Bárkiért lehet imádkozni , mindenkire ráfér. :)
2019. szept. 14. 11:21
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ámen
2019. szept. 14. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!