Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudjam ki a védőszentem?

Honnan tudjam ki a védőszentem?

Figyelt kérdés
Hm?
2019. szept. 13. 20:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%
Mit számít. A nevének tudása nélkül is építhetsz vele kapcsolatot.
2019. szept. 14. 10:06
 12/21 A kérdező kommentje:
Volt, hogy random választottam egyet, de az nem akart kapcsolatba lépni velem. Így gondoltam, hogy valahol biztos vár az igazi, hogy kihúzzon ebből a sok szrból.
2019. szept. 14. 13:30
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"Az én nevem melléknév, tulajdonság, nem személy..."

Minden keresztnévnek van megfeleltetve védőszent. Ha pl. valakit Csabának hívnak, akkor Szent Sabas a védőszentje.

Itt nézhetsz utána: [link]

De érdemes lenne megkérdezni a szüleidet is, mert van, ahol szokás választani védőszentet. Nekem is olyan keresztnevem van, amivel nem élt szent, de ezért adtak egy második nevet is a keresztségben.

2019. szept. 14. 14:21
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Hogy akartál kapcsolatba lépni egy általad választott angyallal?
2019. szept. 14. 15:14
 15/21 A kérdező kommentje:
Gyújtottam egy gyertyát (igaz, lehet, hogy ez volt a gond, mert az a cigifüstöt semlegesítő volt) és beszélgettem vele, imádkoztam. Így. Kösz a linket, rákeresek az enyémre
2019. szept. 14. 15:30
 16/21 anonim ***** válasza:
21%

Az a baj ezzel, hogy így illegális. Akárki válaszol, akkor elhiszed majd?

A Biblia alapján csak egy közbenjáró van az Isten és az emberek között, Jézus Krisztus. Olyan előfordulhat (ritkán), hogy egy angyal szól hozzád, de angyalokhoz sem imádkozunk. Sem halottakhoz.

Jézus Krisztus azt tanította, hogy:

"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."

Az én védőszentem Ő, Jézus Krisztus. Én Krisztusé vagyok!

2019. szept. 15. 08:35
 17/21 A kérdező kommentje:
Hát szerintem még őrangyal is van mindenkinek. Angyalok vannak a Bibliában. Mi baj van velük? Mint minden mással, amit itt felhoznak egyesek? Én csak az Úr Istenemet imádom. A közbenjárás miért bűn? Én a közbenjárás kérése alatt a Miatyánkat imádkoztam. Nem máshoz szóltam. Mindegy is, ma reggel mikor felkeltem a szívem tele volt bizalommal, örömmel. Itt van Jézus, bennem él!
2019. szept. 15. 10:05
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy vannak őrangyalok is, Jézus is beszél róluk a gyermekek kapcsán. Csak szeretik sokan kiforgatni a Szentírás szavát. Sőt Jób könyvében az angyalok közbejárásáról is olvashatsz. Lehet némelyek nem tartják Jób könyvét Isten szavának, hogy így nyíltan letagadják.

"De ha közbenjár érte egy angyal, csak egy az ezer közül, hogy hírül adja az embernek kötelességét, megkönyörül majd rajta..."

Ahogy Zakariásnál is egy angyal közbenjárását olvashatod:

"Erre az Úr angyala így válaszolt: „Seregek Ura! Meddig vársz még, hogy megkönyörülj Jeruzsálemen és Júda városain, amelyekkel hetven éve érezteted haragodat?” Az Úr kedves, vigasztaló szavakkal válaszolt az angyalnak, aki hozzám beszélt."

De a zsoltáros is ír az angyalok pártfogásáról:

"Az Úr angyala védőfalat emel, s körülveszi az igazat, hogy oltalmazza."

Nem kell hinned kérdező minden károgónak, aki Isten igéje ellen beszél itt.

2019. szept. 15. 12:36
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

#12: A védőszent nem arra való, hogy felvegye veled a kapcsolatot. Megkéred, hogy imádkozzon érted. A többi az ezoterika, azt el se kezdd.

Mi a neved? Mert Szent Piroska például van.

[link]

2019. szept. 15. 18:51
 20/21 A kérdező kommentje:
Bíborka
2019. szept. 15. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!