Miért kellett Jézus a megváltáshoz?
Isten azért testesült meg és áldozta meg magát a kereszten, mert az embert a bűntől csak egy tökéletes ember halála és vére tisztít meg. Tökéletes pedig csak az Isten. Ezért testesült meg, h tökéletes istenember legyen és így adja a vérét a bűneinkért.
Itt még írtak ehhez kapcsolódó jó válaszokat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
"Isten azért testesült meg és áldozta meg magát a kereszten, mert az embert a bűntől csak egy tökéletes ember halála és vére tisztít meg. "
De miért? Mi korlátozza be ennyire Istent, hogy ne válthatna meg egy szavával bárkit?
"De miért? Mi korlátozza be ennyire Istent, hogy ne válthatna meg egy szavával bárkit?"
Ezer oka lehet. Pl: lássuk, hogy nem csak a "MEnnyből papol", hanem saját maga melózta ki a megváltást, és közben bemutatta, hogy Ő benne nincs bűn. És azt is megmutatta, hogy milyen szelíd + megmutatta, hogy mi is az az agapé.
Plusz Jézusban újjászületve az újjászületett ember az isteni család része is lesz
Sorolhatnám, de gyanítom, hogy téged sztem nem igazán érdekel
Az előbb rosszat linkeltem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Gondolom ezt is te írtad ki
"Mi korlátozza be ennyire Istent, hogy ne válthatna meg egy szavával bárkit?"
Saját maga. Ez azért jó, hogy ha valamit kimond, akkor mi biztosra tudjuk, h az így is lesz, és nem fog csalni, trükközni
IStent önmagán kívül nem tudja semmi és senki korlátozni. Az paradoxon
"Saját maga. Ez azért jó, hogy ha valamit kimond, akkor mi biztosra tudjuk, h az így is lesz, és nem fog csalni, trükközni"
Ez a kérdést nem válaszolja meg, csak kitolja eggyel.
Akkor úgy kérdezem, mi oka volt Istennek olyasmit kimondania amiből az következik hogy saját megtestesülését kell kivégeztetnie?
Logikusan belegondolva semmi nem indokol egy ilyen túlbonyolított, pogány vallásokra hajazó véráldozati rituálét, hisz semmi pluszt nem ad ahhoz képest, mintha egy csettintéssel megváltott volna mindenkit.
"Akkor úgy kérdezem, mi oka volt Istennek olyasmit kimondania amiből az következik hogy saját megtestesülését kell kivégeztetnie?"
Az egyes válaszban pont ezt írtam
"Ez a kérdést nem válaszolja meg, csak kitolja eggyel."
Úgy pontos, hogy számodra. Ez meg a te dolgod:)
"Logikusan belegondolva semmi nem indokol egy ilyen túlbonyolított, pogány vallásokra hajazó véráldozati rituálét, hisz semmi pluszt nem ad ahhoz képest, mintha egy csettintéssel megváltott volna mindenkit."
oké, akkor te maradsz ebben a hitben, én meg a sajátomban. Ok?
"Akkor úgy kérdezem, mi oka volt Istennek olyasmit kimondania amiből az következik hogy saját megtestesülését kell kivégeztetnie?"
Ez történt? Én másképp tudom.
Kérdező, sztem válaszold meg magadnak, és akkor azt olvasod, amit szeretnél:)
Ha nem tudod a választ, nem gond, de az elég ciki, ha úgy csinálsz mintha tudnád a választ, majd fölényeskedsz...
A kérdésem komoly. Isten elviekben mindenható. Miért nem váltotta meg egy szavával akit csak akart? Minek kellett ehhez a kereszthalál?
Egészen bámulatos, hogy a XXI században még élnek emberek akik hisznek a véráldozatban ráadásul hülyének nézik azt aki nem.
Isten mondhatta volna azt is, hogy "Na jól van srácok, eddig haragudtam, de most már megbocsájtok" és el lenne intézve.
Van aki azt mondja, hogy ez azért lehetetlen, mert korábban azt mondta, hogy valamit fel kell áldozni azért hogy ne haragudjon. De akkor miért nem azt mondta korábban, hogy "Jóvan most haragszok, de majd meg fogok bocsájtani. Ábrahám b+, teszed le azt a kést!!!"?
"Ha nem tudod a választ, nem gond, de az elég ciki, ha úgy csinálsz mintha tudnád a választ, majd fölényeskedsz..."
Ha nem érted a választ, minek akarsz ilyen bonyolult dolgokba mélyebben belemenni?
"A kérdésem komoly. Isten elviekben mindenható. Miért nem váltotta meg egy szavával akit csak akart? Minek kellett ehhez a kereszthalál?"
Isten azért testesült meg és áldozta meg magát a kereszten, mert az embert a bűntől csak egy tökéletes ember halála és vére tisztít meg. Tökéletes pedig csak az Isten. Ezért testesült meg, h tökéletes istenember legyen és így adja a vérét a bűneinkért.
"Isten mondhatta volna azt is, hogy "Na jól van srácok, eddig haragudtam, de most már megbocsájtok" és el lenne intézve."
Ha ez így lenne a megírtak ellenére, akkor egy ember sem bízna Istenben. A dolgok azért is történtek így, hogy mi az öröklétben sose aggódjunk, hogy Isten egyszer csak kikapcsolja a világot és másokat teremt helyettünk
De ti túl egyszerűek vagytok, hogy magvas filozófiai gondolatokat elfogadjatok, vagy egyáltalán valamennyire bele tudjatok gondolni. Sajnálom, mert lett volna lehetőségetek. Minden emberért kár, még akkor is, ha szándékosan ostoba
"Isten azért testesült meg és áldozta meg magát a kereszten, mert az embert a bűntől csak egy tökéletes ember halála és vére tisztít meg"
De ez egy körkörös érvelés, mivel eleve Isten döntötte el hogy az ember csak így tisztulhat meg. Lényegében ez egy "merénaszontam" szintű indoklás, csak Istenre vonatkoztatva.
A kérdés az, miért? Mi értelme volt eleve ilyen feltételt szabni, csak hogy aztán a saját szava korlátozza hogy csak így tudjon megváltani bárkit is? Erre még nem válaszoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!