Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor vette kezdetèt a Máriaim...

Mikor vette kezdetèt a Máriaimádat?

Figyelt kérdés
Mivel sem Jèzus sem az apostolok nem gyakoroltak,ki ès mikor kezdte el az imádatot?

2019. szept. 9. 08:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
79%

"Tehát ez az én imám és az én kérésem és nem a szomszédom kérése, amit én közvetítek."

Értelek, akkor ezek szerint az apostolok jártak el nagyon helytelenül, amikor a híveket arra kérték, hogy imádkozzanak értük. Hiszen a példáddal élve, az bizony a "szomszéd" (apostolok) kérése volt, amit a hívek közvetítettek Isten fel.

Sőt még rosszabb, az Ószövetség ezek szerint már-már "istentelenül" beszél Mózes, Jeremiás közbenjárásáról, sőt még az angyalok közbenjárását is említi. Majd ne felejtsétek ezt is átírni, vagy legalább szokásotokhoz híven kivenni a Szentírásból.

2019. szept. 9. 22:16
 52/76 A kérdező kommentje:

48.Engemet nem fogsz kimagyarázni,mert Jèzus az Isten Fia,az mennyeknek királya,1000 èves uralkodó a menyen ès földön,ha kell az angyalok fejedelme,ès a világegyetem második szemèlye.

Ès már írtam mi a szekta:Isten amit kèr ès nem adunk/amit nem kèr ès adunk.

Isten kèri a Mária imádatot ès mèg hasonló 320 gyakorlatot aminek köze nincs a bibliához?

Nem kèri!

Akkor ki szakadt le Istentől?

Ki a szektás?

Ki gyakorol emberek által lètre hozott imádatot a dèmonokhoz?

Mègis hol az Isten szava?

2019. szept. 9. 22:23
 53/76 tgt ***** válasza:
34%
Még mindig nem érted. Ha az egyik ember megkéri a másik embert, hogy imádkozzon érte, akkor az imádkozó ember közvetlenül Istenhez fordul, és saját maga imádkozik azért az emberért, vagy azért a célért, amivel tud azonosulni. Ezzel nincs baj, mert minden esetben közvetlen ember – Isten kapcsolatról van szó. Azzal viszont baj van, ha bárki ember nem Istenhez imádkozik, hanem halotthoz, kérve, hogy az a halott imádkozzon a nevében Istenhez.
2019. szept. 9. 22:32
 54/76 A kérdező kommentje:

51.Èn nem lapitok, amit írtam a bibliábol idèztem amit te kidobsz a szemètre.Csak menekülsz.

Ne hamisan vádoly,hanem a vádadat támaszd alá a bibliábol ès ugy fogadom el.

A szèlhámos támadást nem fogadom el,csak bibliai idèzettel.

2019. szept. 9. 22:33
 55/76 A kérdező kommentje:

53.Persze,hogy èrtem Istenhez imádkozunk a fenti biblia versek szerint Jèzusin keresztül.

Ami azt jelenti pld.az ima vège"halgas meg a szent Fiad által.Ámen"

2019. szept. 9. 22:40
 56/76 anonim ***** válasza:
79%

Értem, tehát az egyetlen különbség, hogy szerinted Mária vagy más szentek immár halottak, egyébként teljesen rendben lenne a dolog. Legalábbis próbálgatom érteni, mert hol ezt, hol azt írod (mint rá is mutattam korábbi posztban), most a legutóbbi hozzászólásodat vettem alapul.

Viszont a katolikus hit szerint ők nem halottak, hanem Isten dicsőségében élnek. A katolikusok (ezek szerint ellentétben más tanításokkal) hisznek Krisztus azon ígéretében, amit a jobb latornak tett, hogy még aznap vele lesz a mennyben. S ugyanígy együtt remélnek Pál apostollal, aki hitt Krisztus hamari viszontlátásában vértanúsága után, mint utal is rá levelében.

Sőt a katolikusok ezen felül azt is elhiszik Krisztusnak (amit János apostolnak a jelenésekben megmutatott), hogy ezek a szentek nem csak lézengenek a mennyben, hanem Krisztussal együtt uralkodnak is: "Látni fogják az ő arcát, és homlokukon lesz az ő neve ... és uralkodni fognak örökkön-örökké."

2019. szept. 9. 22:44
 57/76 tgt ***** válasza:
30%
Ha a szomszéd megkér, hogy imádkozzam érte, és én ezzel azonosulni tudok, akkor imádkozom érte. A szomszéd nem imádkozik hozzám, hanem mint egyik ember a másikkal, beszél velem. A hívek viszont imádkoznak Máriához, vagyis spirituális kapcsolatot létesítenek vele. Ez pedig csak Istennek jár.
2019. szept. 9. 22:52
 58/76 anonim ***** válasza:
77%

"spirituális kapcsolatot létesítenek vele. Ez pedig csak Istennek jár."

Ezt hol is írja a Biblia? Hiszen számos ember és angyal közti kontaktus van a Szentírásban. Sőt Jób könyvében még angyal közbenjárásáról is olvashatsz. Vagy egy másik eset, amikor Jézusnak és a kiválasztott apostoloknak megjelent Mózes és Illés.

2019. szept. 9. 23:07
 59/76 tgt ***** válasza:
17%
Jó, akkor mutass igehelyeket, amikor emberek halottakhoz imádkoztak a Bibliában.
2019. szept. 9. 23:13
 60/76 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Hogy ki a szektás, azt nagyon egyszerűen el tudjuk dönteni.

Az ilyenek, mint amilyen te vagy, általában resztoránus teológiát vallanak - vesztükre. A resztoránizmust ugyanis az alapvető eszméje buktatka meg: miszerint az Egyház eltért az igaz tanítástól.

Az "igaz tanításon", azért általában a kereszténység kezdeteit, az ókori egyházat értik, amikor még oké volt minden, vagy legalábbis valamennyire. Nos, úgy néz ki, az ókori kereszténységben határozott állásfoglalás volt arról, ki tekinthető Egyháznak (és ki szektának). Tertullianus feljegyzéséből tudjuk, hogy apostoli (vagyis az igazi) egyházak úgy mutatták ki az eredetüket, hogy felsorolták a püspökeiket, és vissza tudták vezetni egy apostolra. Nyilván, hisz amelyik egyház mögött egy apostol állt, ott meg volt az igaz tanítás is. Az eretnekek (szekták) nem tudták ezt megtenni.

Akkor ki is a szekta? A te vallásod vajon vissza tudja magát vezetni egy apostolra? (vagyis: a te egyházad alapítása, vagy az első lelkészek mögött egy apostol áll?) A Katolikus Egyház mögött igen. Kb. 2000 éves múltjából fakadóan ezt senki sem tagadhatja.

Ha pedig az apostoli folytonosságot elveted, a resztoránizmus lényegét veted el: vissza az eredetihez. Ókori források szerint ugyanis a kereszténység elején vallották a folytonosságot, ezt dokumentummal tudjuk bizonyítani.

2019. szept. 10. 02:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!