Hol van Isten amikor ártatlan gyerekek vagy emberek halnak meg gyilkosok meg élnek vígan hosszú életet?
Talán hitetlenként nehéz megértened, de a kereszténység, illetve a legtöbb vallás a túlvilági örök életre készül. Természetesen fontos a vallás számára a földi élet, de akkor is kap egy ideiglenes jelleget. Isten pedig ott lesz, hogy a kérdésben szereplő ártatlan gyermeket örök boldogságra üdvözíti, a gyilkost pedig örök szenvedéssel bünteti.
tudtommal az említett celeb kisfia balesetben halt meg (kifutott az autó elé) és nem gengszter ölte meg, de lehet tévedek, nem annyira követem ezeket.
"Hol van Isten amikor ártatlan gyerekek vagy emberek halnak meg gyilkosok meg élnek vígan hosszú életet?"
1. Nem azt mondjátok, h minek hinni Istenben, ha a világ nélküle is működik?
2. Minden erővel Isten ellen van az ateista, de ha valami rossz történik, akkor Isten felé rázza az öklét. Nagyon eredeti...
"Ez a kérdés a keresztényeknek is gondot okoz, és mivel Isten maga nem segíti ki őket, ezért kénytelenek összedobni pár erőltetett magyarázatot, amit talán maguk sem hisznek el, de ugye fent kell tartani a "Jóistenbe" vetett hitüket."
Nekem nem okoz gondot, hisz a Biblia egyik lényege pont ennek a megválaszolása. Neked okoz gondot elfogadni a választ.
Kb. így zajlik a dolog:
"Mennyi 2+2? De ne gyere azzal, hogy négy." Nekem nem okoz gondot a négy, de az ateistának igen
Miért minket kérdezel?
Kérdezd meg Istent ha van merszed hozzá,hogy beszélj vele.
Mert valószínű,hogy itt a sok bunkó ,hozzá nem értő egyének válasza ,hozzászólása,csak eltorzítja a kis gondolkodásod,és a kérdést is .
"amerikai gengszterre aki nagyon sok ember halálát okozta és még mindig él, és megnézitek a LL Junior fia esetét"
A kettő nem ugyan azon oknál történt. A baleset és a szándékos gyilkosságot, ne hozzuk már egy itélet alá. Isten gondolkodása jóbal magasabb mint a miénk. Persze Ezt nem fogadod el, mert másként akarod Isten gondolkodását, és döntését is szabályozni.
#6.
Nekem valaki azt mondta, hogy “magához szólít” azt jelento, hogy ha már valaki meghalt, akkor magához veszi, de ő nem felelős azért hogy ha valaki meghal.
Isten mindenhatósága miben rejlik mégis, és mi van a szabad akarattal amit adott? Miért hagyja figyelmen kívül? Elvégre nem hiszem, hogy egy kisgyerek, egy fiatal, vagy egy szülő azt akarná hogy a gyereke meghaljon. Ha van hatalma a Sátán felett, akkor ilyen esetekben, amikor egy ártatlan lélekről van szó, miért is nem csináln semmit? Miért adott szabad akaratot a Sátánnak? Azért, hogy hozzá akrjanak kerülni, mert itt milyen rossz?! Ez nem olyan, mint ha én csapdát állítanék valakinek és én húznám ki a szorult helyzetből? Hol van akkor a jósága és a mindenhatósága, miért nem használja?
“Most nem Ő uralkodik a világ felett. Az emberek nem fogadják el az Ő irányadó mértékeit. Ha elfogadnák Őt uralkodóként, akkor nem ölnének meg senkit sem, nem élne senki erkölcstelenül, stb.”
De ha mindenható, akkor miért nem veszi át a hatalmat? Nem kellene sokat tennie azért egyébként, hogy mindenki elfogadja őt, a hatalmát, a létezését. De azokkal sem demonstrálja a hatalmát, akik feltétel nélkül hisznek benne. Miért? Mert azt akarja, hogy a világon mindenki elismerje, anélkül, hogy bármit is tenne? Akkor nem lehet azt mondani, hogy önző? Elvégre akkor ad, ha megkapja cserébe amit ő akar. Pedig elvileg feltétel nélkül szereti a teremtményeit, akkor miért is vár el bármit? Ez is valamilyen szinten kölcsönösségen alapszik, de ez nem jöhet létre az egyik fél passzivitásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!