Szerepelnek a Bibliában a következő kifejezések?
Figyelt kérdés
Tiszta imádat, vezető testület, felvigyázó, égi elhívott, szántóföldi munka?
Ha nem, akkor a tanúk mi jogon érvelnek azzal, hogy a Szentháromság kifejezés nincs benne a Bibliában?
2019. szept. 1. 22:36
1/9 anonim válasza:
Nem szerepelnek. A jehovisták nem attól eretnekek, hogy ilyen kifejezéseket használnak, hanem attól például többek között, hogy egy olyan műszót fordítanak bele a Bibliába, ráadásul Isten neveként, ahol nincs ott ilyen kifejezés. Ez a nőnemű műszó a 'Jehova'.
2/9 anonim válasza:
Igen, ezért gyenge ez az érvük, hiszen attól, hogy egy fogalom nem szerepel a Bibliában, még utalhat rá. Miért ne alkothatnánk fogalmakat adott dolgok kifejezésére?
3/9 A kérdező kommentje:
Itt olvastam ezt az érvelést és mindegyikük használja is, hogy mutassam meg, hogy hol szerepel a Bibliában. Úgyhogy akkor én is szeretném látni a felsorolt kifejezéseket, ha ezt a logikát folytatjuk.
2019. szept. 2. 05:14
4/9 anonim válasza:
Felvigyázó pl. lehet a görög episzkoposz szó fordítása, ez pedig szerepel a Bibliában. Bár nem tudom, hogy a JT Bibliában milyen formában használják a felvigyázó szót.
5/9 anonim válasza:
A vének és felvigyázók be vannak téve az UVF.Péter első levelébe az 5:1-2.-ben.De a többi Bibliában nem szerepel.
6/9 A kérdező kommentje:
A meg nem érdemelt kedvesség is benne van a kegyelem helyett. Miközben Isten kegyelmet adott.
2019. szept. 2. 12:28
7/9 anonim válasza:
Tedd magad mellé a fellelhető bibliafordításokat,és meglátod,hogy nem a szavakon kell lovagolni.
A perdöntő ,Jézus Krisztus személye.
A Jehova Tanúinak nagyon sok mindenben igazuk van .
De sajnos abban hogyan lehet bejutni a Földi Királyságba abban tévednek.Nincs üdvbizonyosságuk,hizsen aztsem tudják hogy szükségükvan az üdvöségre,Jézus Krisztus által,aki örökké állandó ISTEN.
Na ez a baj ,hogy nem hiszik el ,hogy Jézus egyenlő az Atyával,és a Szent Szellemmel.
8/9 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es: igazad van, de nem ez volt a kérdés. Az őrtorony egyik tanítása az, hogy a Szentháromság nincs benne a Bibliában, tehát nem létezik. Így én most megfordítottam ezt a tanítást és azt állítom, hogy ami nincs benne, az nem biblikus. Mint vezető testület, felvigyázó, égi elhívott és társai.
2019. szept. 3. 12:12
9/9 anonim válasza:
Mint ha lúval imádkoznál.Nem fogod elérni célod a kérdéssel,mert mindent kimagyaráznak ,a maguk vesztére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!