Felekezetet szeretnék váltani! Katolikus-->Református. Mi a menete ennek?
#1 Kikerülni nem is akarok a katolikusból, mert azt tudom, hogy nem lehetséges kilépni belőle, és akkor is katolikus leszek náluk ha felveszem a református vallást.
#2 Ideológiai és politikai okai is vannak a felekezetváltásomnak.
Politikai???
No mindegy. A felekezetváltáshoz nincs köze a mostani felekezetednek. A helyi ref. lelkésznél jelentkezz, gondolom némi hitoktatás után konfirmálsz, úrvacsorát veszel, és református vagy.
A katolikus plébánián akkor érdemes szólnod, ha eddig fizetted az egyházi hozzájárulást.
Miért csodálkozol politikai okon? Bayer is mondta, hogy kitér az evangélikusoktól, mert nem kormánynak tetsző mondatokat nyilatkozott egyik ev. püspök.
Akiknél a hitbeli elköteleződés 0, azok más szempontok szerint tagjai egy-egy adott felekezetnek.
Annyira még eszemnél vagyok, hogy én se hallgassam őt :) Csak nyilatkozatát olvastam vagy újságban vagy talán neten.
Szóval manapság a politikai okból történő felekezet váltás sem fehér varjú.
Bocsi, ez nem ide jön, de kérlek ne pontozzatok le!
A választ a kérdésedre nem tudom, de nagyon örülnék, ha te is református lennél. Én is az vagyok.
Sok sikert az esküvőhöz, és sok boldogságot!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!