Reformátusról katolikus hitre való áttérésnek mi a menete?
Figyelt kérdés
A párom templomi esküvőt akar, ő katolikus (elsőáldozó és bérmáló is volt) viszont én református vagyok (csak megkeresztelve lettem). Hogy zajlik az áttérés?2018. aug. 27. 16:05
1/4 anonim válasza:
Nem kell áttérned attól, sőt javaslom, hogy ne tedd, ha nem azért teszed, mert a katolikust tartod igazabbnak. Lehet attól még kat. esküvő, hogy te református vagy. Sőt ökumenikus szertartást is kérhettek a katolikus pap és a református lelkész részvételével.
2/4 anonim válasza:
Ha nem hiszed, hogy a katolikus egyháznak van igaza, akkor ne térj át, anélkül is összead a pap, de a gyerekeknek majd katolikus hittanra kell járniuk.
3/4 anonim válasza:
Ahogy az előttem levők is írták, csak ezért ne tárj át, csak ha valóban katolikus akarsz lenni. A katolikus fél "jogán" lehet katolikus esküvőtök vagy ha neked fontos a református hited, akkor lehet ökumenikus esküvő is. Ha nem érdekel a vallás, akkor fölösleges áttérned. Amúgy meg fél év - egy év a felnőtt katekézis, ami során felkészítenek. Végül pedig (általában nagyszombaton) elsőáldozó és bérmálkozó leszel, majd ezután már katolikus vagy.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2018. aug. 27. 21:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!