Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők. Mit szóltok amit...

Hívők. Mit szóltok amit Hawking és az ateisták szoktak mondani a túlvilágról és a mindenhatóról? Nem féltek a haláltól?

Figyelt kérdés
Túlvilág és a mindenható csak mese, fantázia, nem létezik ez az egész. Csupán nem lesz semmi halál után.

2019. aug. 24. 22:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
10%
Azt mit tudjátok ti, melyik istennel vagy miféle túlvilággal találkozott össze. Azért Anglia sem az ábrahámi Közel-Kelet. Nem csak azért lett sok ateista a világ bizonyos térségein, mert olyan hú de sok lenne az önálló gondolkodásra, a világ újragondolására képes ember. Egyszerűen sokaknak nem keresztény lenne a vallása, az számukra csak egy kényszerűségből tűrt idegen valami, amit vassal nyomtak le a torkukon. Amint lazult a hurok, persze, hogy rögtön kijöttek belőle. Felénk is az keresztény, akit a Habsburgok kereszténynek ideraktak millió számra. Hozott kultúra. Képzelem, mennyire keresztény az ezer éve majd kiirtott magyar őslakosság, a lecsitított kunok, a habsburgokat mélyen rühellő szláv alapnépesség, meg a ki tudja hány százezer (millió?) túlélésből látszatra kikeresztelkedett, felmenő papírjait eltűntető zsidó. Ez aztán mind-mind a 20. századi ateizmus melegágya. Nem ám azokból lettek az ateisták, akik szívből elvoltak a saját édes langyosvizükben, hanem akiknek az a bizonyos nagybetűs eleve nem volt istenük sose. Úgy könnyű volt megtagadni. Te is mosolyogva dobod el az indiai isteneket, meg a reinkarnációt, mi az neked? Semmi.
2019. aug. 25. 01:56
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdekel.hogy mit mondanak.Nem tudjuk mi van a halál után,még senki se jött vissza,hogy elmondja.
2019. aug. 25. 04:51
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
A Mindenható nem mese. A túlvilág viszont igen, a halál után nincs semmi.
2019. aug. 25. 06:49
 14/23 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Nem gondolom, hogy az, hogy Hawking mit gondolt a Teremtőről, hatással kellene, hogy legyen arra, amit én gondolok. Van számtalan kiváló tudós, aki hisz Istenben, és van szintén számtalan, aki nem. Hawking egy volt közülük.
2019. aug. 25. 06:54
 15/23 anonim ***** válasza:
Mivel a Bibliából sok minden bekövetkezett amit akkor még nem tudhattak , ezért inkább annak hiszek. Igazából mindig készen kell kenni a halálra, hiszen senki sem tudhatja mennyi van neki megírva! :)
2019. aug. 25. 10:18
 16/23 pelgrim ***** válasza:
100%

Hawking és társai mondanak amit akarnak, én a mindenhatóról arra a belátásra jutottam, hogy a Mindenható egy és azonos az a teljes léttel, hogy belőle fejlődött ki minden létező, és ennél fogva mindenható, nem egy különálló teremtő, nem egy személy. Hogy a Mindenható – melynek mi szerves részei vagyunk – egy valakinél, egy személynél minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb, hatalmasabb, bölcsebb, stb. Hogy mi és velünk együtt minden létező a Mindenható fejleményei vagyunk, nem teremtményei, mint ahogy a fa levelei sem teremtményei a fának, hanem fejleményei.

A haláltól nem félek, annál inkább a velejáró szenvedéstől. A túlvilágról alapozott sejtelmem, hogy habár a halál sok mindennek véget vet az ön-tudat, vagy amit a vallások léleknek neveznek tovább él, édesapám a következő esetről számolt be nekem:

Egy este szokása szerint csendesen rajzolgatott festegetett, nyugdijas éveiben az volt a kedvenc foglalkozása, egyszer csak ott állt előte egyik gyerekkori barátom, akit én jól ismertem, nem szólt semmit, csak ott állt előtte aztán egy idő után távozott. Édesapám megjegyezte, hogy mielőtt festegetni kezdett midig gondosan bezárta az ajtót, és ez alkalommal is úgy tett, barátom tehát zárt ajtókon keresztül jutott be anélkül hogy némi zajt csapott volna.

Édesapám másnap megtudta, hogy barátom előző este meghalt.

2019. aug. 25. 11:11
 17/23 anonim ***** válasza:
75%

Semmit nem szólok, egy ateistának sincs sokkal több tapasztalata a túlvilágról, mint nekem.. :))

Az meg nem ijeszt el, hogy semmi nem lesz a halál után. Mit vesztek? Semmit. Akkor leéltem az életem Krisztus tanítása szerint, igyekeztem életemben a szeretetet az embertársaim felé gyakorolni, ezáltal velük jót tenni, aminek ők örültek. Mi vesztenivalóm van, ha a krisztusi úton járok? Semmi. Másokat segítve, szeretve élek, ami engem is boldoggá tesz. Ez akkor is értékes, ha nincs Isten.

2019. aug. 25. 22:10
 18/23 anonim ***** válasza:
73%
Miért lenne mérvadóbb az ő véleményük arról, hogy mi van a halál után, mint más emberéé, ha ők sem voltak még a halál után?
2019. aug. 25. 22:40
 19/23 tgt ***** válasza:
0%
Hawking valószínűleg többet tudott az univerzumról mindnyájunknál. És azt tapasztalta, hogy annak keletkezéséhez és működéséhez nem kell semmiféle isten, és nincs semmilyen jele, hogy bármikor bármilyen isten bármilyen kapcsolatba lépett volna az univerzum bármely részével. Hawking lehet, hogy tévedett, lehet, hogy nem, mindenesetre elgondolkodtató, amit mondott.
2019. aug. 26. 06:35
 20/23 anonim válasza:
56%
Miért kéne abban hinnem amire nincs bizonyíték?
2019. aug. 26. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!