Vallásos szülők! A gyerekeitek szintén vallásosak?
Ezt is nekik írtam.
"Nem is tagadunk, hanem azt mondjuk,hogy amiben az emberek hisznek az butaság."
Pont ez az a reflex amiről beszéltem. Azért gondolod így mert ezt a védekezési mechanizmust választottad. Mint a kisgyerek amikor nem kapja meg az anyukájától az áhított nyalókát. Akinek van gyereke az tudja ilyenkor mit mond a gyerek. Mit is? - Nem szeretlek. XD Gyermeteg reflex. Pedig szereti, csak azt hiszi, hogyha tud hatni az annyára ezzel a tagadással. Hát ha az annyára néha tud is, az ember az Istenre biztos nem.
"Szenvedés, halál, beteg gyerekek, háborúk, stb." Ezeket mind az Emberiségnek köszönhetjük. Isten hol van mikor Etiópiában naponta több tucat ember hal meg éhinségben?"
Ez pedig a bizonyíték, hogy állításom helyes. Nem veszed észre magad? Megint az a bajod, hogy hol van Isten amikor az emberek szenvednek! Most pont ezt árultad el. Fáj az élet. Az Istent nem tudod felelőségre vonni, hogy ez történik, így marad az egyetlen rendelkezésedre álló lehetőség, elégedetlenséged kifejezésére. A tagadás. Mintha ezzel tudnál neki ártani, vagy rá hatni!? XD
"Vagy ha annyira jó keresztény szolgái vannak,akkor miért történnek velük borzalmas dolgok?"
Látod? Pont ez a másik tünet. Csak akkor hiszek benned, ha minden úgy történik velem, ahogy én akarom. Mert ha nem akkor nem is létezel.
"Ha mélyen hívő vagyok attól még elcsaphat egy kamion, vagy lehetek rákos."
Így van! Isten sosem mondta, hogy minden úgy lesz ahogy te azt kiálmodtad magadnak. Lesznek nehézségek, szenvedés, stb. Na ez az ami te képtelen vagy elfogadni.
"Szóval attól,hogy valaki vallásos még nem fogja nem összetörni magát egyszer-kétszer."
De nem ám. Az élet nem habostorta. Jobb ha megszokod!
Túl sokat akartok ti ateisták az élettől, ez a baj. Az élet pedig nem erre való. Ha ezt megértenétek, talán sikerülne újra értelmezni az élet lényegét, és akkor talán megérthetnétek az Istent, és azt hogy miért így teremtette a világot. Ekkor talán nem az az gyermeteg reflexet fogja kiváltani belőletek az élet nehézsége, hanem a türelmet, és a kitartást.
Kedves muszlim válaszadó!
Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg ateista erősen bírálja a kereszténységet, ezért érthető a felháborodásod. Hiszen megrenget téged az, hogy mások nem abban a hitben vannak, amiben Te. Ha nem érdekelne különösebben, nem próbálnád meg minden egyes kérdésükből azt leszűrni és bizonygatni, hogy bizony ők a gyengék, nekik kell segítség, mégha meg is akarják ezt tagadni. Tiszteletben kellene tartani azt, hogy ki miben hisz, és nem pedig a saját igazadat bizonygatni. Mindkét oldalnak megvannak a maga érvei, ezért senkinek nincs igaza:) Ha egy igazság volna, senki sem kételkedne benned. Talán úgy tűnhet, hogy most az ateistákat "védem", de én csak őket tudom megérteni, mert nem vagyok vallásos. Nem látom a másik oldal igazságát:)
Hello. Gondoltam mivel sok gyerek leírja hogy a szülei hogy állnak hozzá ezért én is. Nos nálunk mindenki vallásos. De nem ilyen hitbuzgók, csak az alap megvan. Engem is beírattak hittanra. Mindig ellógtam.:D Néha elvittek templomba is. Hát lehet le fogtok pontozni de szinte hányingerem volt ha be kellett oda menni. Aztán egy idő után elfogadták hogy nem érdekel az egész. Én arra jutottam hogy ateista leszek, több okból is.
Egyébként van olyan hogy különféle hitgyülisek leállítanak hogy megtérítsenek. De valahogy egyik egyház se fogott meg.
Szia! Mondjuk úgy, keresztények vagyunk a férjemmel. Nem járunk templomba, de éljük a hitünket. A lányom még kicsi, de úgy fog felnőni,hogy sokat hall majd ezekről a dolgokról. Hozzá fog szokni, hogy hétvégén takarítás közben ha apa is segít, akkor zene helyett a háttérben az ateista Christopher Hitchens és a keresztény William Lane Craig egy youtube videóban arról vitatkozik, vajon van-e Isten. Kertészkedés közben megtárgyaljuk az objektív és a szubjektív morált, vagy igehelyeket a Bibliából, izgalmas történelmi eseményeket vagy személyeket.
De a könyvespolcon nem csak a Bibliát vagy keresztény könyveket talál majd, hanem a Gítát a Mahabharátát, az összes ókori mitológiát, görög filozófiát, összehasonlító vallásismeretet, Ji King-et, Müller Pétert, Jungot, Gandhit és Hamvas Bélát is.
Nem fogom én konkrétan vallásosan nevelni, de ebben a közegben fog felnőni, mégpedig agymosás nélkül, kényszer nélkül. Vitákat és beszélgetéseket fog hallani, és kérdezhet bármit, elmondhatja a véleményét bármiről.
Hittanra azért nem akarom irtatni, mert még nem találkoztam olyan hittan tanárral aki ne tudta volna tönkretenni a fiatalok hitét, és aki helyesen tudná magyarázni a legalapvetőbb bibliai történeteket.
És ha mégis ateista lesz? Nos, nyilván sajnálnám, de legalább tudom hogy olyan ateista lesz belőle, aki meg tudja indokolni a választását, ismeri és tiszteli a "másik oldalt" és felelősségteljesen hozta meg a döntését. És ami a legfontosabb: vallási hovatartozására való tekintet nélkül JÓ ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!