Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan mentsem meg a barátnőme...

Hogyan mentsem meg a barátnőmet? A Pokolba fog kerülni így!

Figyelt kérdés

Legjobb barátnőm pár éve nagyon megváltozott. Metált hallgat, vannak közte eléggé sátánista előadók (pl Marilyn Manson) is, illetve nagyon sok pogány zene (black metal is). Pogánynak vallja magát több istenben hisz. Hord ehhez kapcsolódó viking szimbólumokat, de néha pentagrammákat is látok a ruháin és ékszerein. Állandóan feketét hord, szegecseket mindenhol, acélbetétes bakancs, stb. Egyébként hisz az ilyen paranormális dolgokban is, mint a szellemek és a mágia, érdekli az ilyesmi.

Ráadásul kb kéthetente, de legalább havonta elmegy bulizni, iszik és pasizik, nekem eléggé laza erkölcsűnek tűnik, és féltem, hogy ha így marad, Pokolra jut.

A keresztény tanításokat kifejezetten ellenzi, teljesen másképp gondolkozik. Én gyakran járok templomba, minden nap imádkozom, de ő hallani sem akar az ilyesmiről. Mit tegyek?

2019. aug. 14. 22:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem magadat mentsd meg attól, hogy ilyen hülyeségekben hiszel. :D A barátnődet meg hagyjad, szerintem jól csinálja amit csinál.
2019. aug. 14. 23:14
 12/29 anonim ***** válasza:
45%
Nem, nem fog. Hozzád hasonlóan megszűnik a tudata, a teste pedig a földben rohad majd el, vagy elhamvad.
2019. aug. 15. 01:07
 13/29 anonim ***** válasza:
84%

A barátnőd ÉLI AZ ÉLETÉT, ahogyan akarja. Szállj le róla!

Annak idején én is vallásos voltam, de elegem lett ebből az egész maszlagból. Na, és mi van akkor, ha én esetleg a pokolba jutok? Semmi! Elmondhatom legalább, hogy jó életem volt, amit élvezhettem, megvalósíthattam az álmomat.

Neked meg, mint kereszténynek, minden meg van tiltva, folyamatos bűntudatkeltés terhe alatt vagy!

Még valami: Miért vagy benne biztos, hogy te nem fogsz a pokolra jutni? A Biblia szerint számos keresztény oda kerül majd, szóval ne bízd el magadat!

2019. aug. 15. 05:44
 14/29 anonim ***** válasza:
89%
Ha komoly kérdés, akkor add meg a barátnőd elérhetőségét, szimpatikus :D
2019. aug. 15. 10:15
 15/29 anonim ***** válasza:
32%

Szent Mónika sokat imádkozott a fiáért, aki romlott erkölcsök szerint élt. Végül a fiú megtért, sőt egyháztanító és püspök lett.

Ő volt Szent Ágoston.

Imádkozzál és bizakodjál!

2019. aug. 15. 19:20
 16/29 anonim ***** válasza:
81%
Én is metált hallgatok, eljárok koncertekre, meg bulikba, sőt, én is hordok vikinges cuccokat, mert érdekel és szeretem a mitológiájukat. De közben hívő is vagyok. Ilyenkor mi van?
2019. aug. 17. 09:12
 17/29 anonim ***** válasza:
85%
Ha Isten elvileg minden gyermekét szereti és elfogadja olyannak, amilyen, akkor te miért is ítélkezel az állítólagos barátnőd felett őrá hivatkozva? Szerintem ezért a képmutató, jó keresztényi viselkedéssel ellenkező magatartásért nagyobb eséllyel rág be, mint egy olyan zene hallgatásáért, amit értelemszerűen szintén ő teremtett. Sőt, az is megeshet, pokolra valónak gondolja azt az embert, aki az ő nevét és tanításait használja a kicsinyes előítéleteinek és a más életében való vájkálásra irányuló beteges kényszerének a kiélésére...
2019. aug. 17. 21:51
 18/29 anonim ***** válasza:
74%

Ha úgy alakul, hogy nincs rád szüksége, akkor tudd otthagyni, nem kell mindenkit megmenteni.

Persze, ha a lelkek megmentése a mindened,

saját magaddal kezdheted.

A mennyország üres.

2019. aug. 23. 23:27
 19/29 anonim válasza:
60%
Szorongasd a keresztet és imádkozz érte, az segíteni fog! Nyomj be egy kis Venom-ot, az a tuti keresztény banda. Annyira sajnálom a fajtádat, agymosott rabszolgák vagytok...
2019. szept. 17. 21:16
 20/29 anonim válasza:
85%
2019-20-ban még komolyan vannak emberek akik a metalt sátánistának nevezik? Azért mert polgárpukkasztó, esetleg keresztény ellenes? Baromira nem ezt jelenti a sátánista. Barátnőd legalább tudja milyen a jó zene :) \m/
2020. jan. 4. 01:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!