Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan vegyem rá a barátnőmet,...

Betszy kérdése:

Hogyan vegyem rá a barátnőmet, hogy fontos misére járni?

Figyelt kérdés
ő is katolikus,és hisz Istenben de a hittanórákat és miséket feleslegesnek tartja.Hogyan gyözzem meg hogy fontos ez is.Még valójában én sem tudom miért fontos,de fontos.Segítsetek!!!!
2011. jan. 23. 10:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%

Egyáltalán nem fontos és ne erőltesd rá. Úgy gondolom, hogy a hite a számít, az amit tesz. Nem pedig az, hogy a pénzéhes pap új bőrfoteljára adakozzon.

Nekem mindig is hányingerem volt a papoktól, a miséktől/istentiszteletektől. A hittanórák tetszettek, mert a bibliával foglalkoztunk, az pedig tele van szép tanítómesékkel. Nem igazán hiszek ebben az egészben, de a bibliát hasznosnak tartom.

Úgy gondolom csak az számít, hogy jól cselekedjek. Lényegtelen, hogy hiszek-e valamiféle istenségben. Ha tényleg olyan jó és igaz, akkor szerinte is ez a legfontosabb. De ha nem, akkor kit érdekel? :)

2011. jan. 23. 11:01
 2/17 anonim ***** válasza:
73%
sehogy ne vedd rá,majd ő eldönti,hogy fontosnak tartja-e vagy nem.rá akarsz erőltetni a másik emberre egy olyan dolgot,amivel te még sem vagy tisztában.....
2011. jan. 23. 11:09
 3/17 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem te sem szeretnéd, ha valaki olyat akarna folyton ráderőltetni, amit te nem szeretnél csinálni.Ha nem akarja, akkor nem.
2011. jan. 23. 11:12
 4/17 anonim ***** válasza:
81%
Ez nem olyan dolog, amire rá lehet venni valakit. Inkább beszélgess el vele, hogy TE miért érzed fontosnak, mi a véleményed ezekről a dolgokról, és hogy miért szeretnéd, ha ő is fontosnak tartaná. Hallgasd meg az ő álláspontját is, de NE vitatkozz vele. Talán elgondolkozik azon mondtál neki, talán nem. Lényeg, hogy te megpróbálod, a többi rajta múlik. És attól még, ha továbbra sem gondolja meg magát, még ne távolodj el tőle, mert ettől még nem lesz rosszabb ember, mint eleve.
2011. jan. 23. 11:21
 5/17 anonim ***** válasza:
42%

attól függ, hogy ő katolikusnak vallja magát vagy csak ráerőltették azt is

ha katolikus akar lenni akkor be kell tartania a katolikus élet szabályait, különben csak protestáns "szabadhívő"

ha meg nincs szilárd hite és nem is akarja, vagy ráerőltették, semmi értelme színlelni, sőt, jobb ha felhagy az "istenhittel" is, ha azt az istenképet csak a bibliából kölcsönözte majd a saját tetszésére alakította

azt hozzáteszem, nem vagyok "keresztény", tehát én nm hallgatnék a "kötelességekre" ha ésszerű érvvel akarod meggyőzni a mise fontosságáról, akkor elmagyarázod neki hogy nem csupán Istenért fontos tenni, hanem a saját lelki egyensúlyáért is. ez a szertartás ugyanolyan mint a rendszeres dohányzás, vagy az alkoholizmus, csak ritkábban végződik rákos halállal - rendszerességet és boldogságot visz az életbe, egészségesebbé teszi. hasonlíthatod a tornázáshoz vagy az evéshez is

mégegyszer hangsúlyozom, erőltetni nincs értelme, mert akkor csak hazug hitetlen lesz belőle

2011. jan. 23. 11:27
 6/17 anonim ***** válasza:
87%
Ha te sem tudod megmondani, hogy miért fontos, akkor valójában miért is fontos? Az egy dolog, hogy neked fontos, mert mondjuk része az életednek, és nem éreznéd jól magad, ha kihagynád. De ettől még a barátnődnek nem kell, hogy fontos legyen. Az ő dolga, hogy hova jár és hova nem.
2011. jan. 23. 12:54
 7/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

Ha valaki valamit nem akar, akkor azt ne akard ráerőltetni. Engem kis koromtól katolikus hitre neveltek, de a miséket sosem szerettem. Nemrég, önmagamtól kezdtem el járni misékre, mert rájöttem nekem miért fontos. Ha még te sem érted, akkor ne is próbáld meg neki elmagyarázni, hidd el, ha hisz Istenben megtalálja a helyes utat! A Szentmiséket ma már túlságosan is a formalitás övezi, ezért néha mesterkéltnek hatnak. Sokszor éreztem úgy, hogy a pap, aki a misét tartotta maga sem értette egészen, hogy miről prédikál. Szerencsére ez nem mindenkire igaz. Nem felesleges tanulni a hitről, sem pedig részt venni a Szentmisén, de néha nem megfelelő a papok előadásmódja, és képtelenek a híveknek a lényeget közvetíteni. Először találd meg, hogy neked miért fontos, hogy hetente egyszer ott legyél, aztán meséld el neki, de többet nem tehetsz, döntenie neki kell, és a hitben ez a legszebb, hogy te választod...

Csabi

2011. jan. 23. 13:54
 8/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Barátnődnek igaza van. Ő már tudja, hogy Isten és őközé nem kell közvetítő személy. Mivel Isten mindenhol jelen van, meghallja imáját, fohászát, könyörgését. A pap csak a kicsiny hitűek közösségét tartja össze vagy jó alkalom arra a templomba járás, hogy új cuccaimat megmutassam (nálunk a faluban ez is menő).

Ha még te sem tudod a fontosságát a misének, akkor gondolkodj el a következőn és ha van bátorságod kérdezd meg a paptól: ...

- a papok a Bibliai leírások alapján azt hirdetik, hogy Jézus kereszthalálával megváltotta az emberiséget a bűneitől(!),

- akkor sem Neked sem nekem nincs bűnöm!

- akkor mégis mit kell meggyónnom és miért a papnak?

(az a válasz, hogy a bűnöm "újratermelődik" égbekiáltó hazugság! - ha meg vagyunk váltva mitől termelődne újra, hiszen nincs új tízparancsolat sem)

... ha mered.

2011. jan. 23. 15:58
 9/17 A kérdező kommentje:
Hát igen ..Köszi mindenkinek.Am nem eröltetem csak egy kicsit ugy erzem ő is járhatna,hisze hisz Istenben és katolikus,de a misét feleslegesnek tartja.Ezt ne értem...
2011. jan. 23. 16:21
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Legalább nem pazarolja az idejét.. igaza van
2011. jan. 23. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!