A Katolikus Egyház tanítása szerint a Harry Potter könyvek ördögiek, tehát egy hívő ne olvassa?
Éppenséggel kitért vagyok, szóval nekem teljesen mindegy, hogy az Egyház (vagy más felekezetek) mit mondanak.
Olvastam a Harry Potter könyveket, és olvasni fogom a jövőben is.
A kérdés nem rólam szól.
"Én még ilyet se templomban, se hittanon nem hallottam szerencsére. A kisebb egyházak, pl. a baptisták viszont válltig állítják, hogy nem szabad."
Ezt tudom igazolni, bár nem tiltották, de egyértelműen volt róla szó mikor még gyerekként jártam egy kisebb baptista gyülekezetbe. Bár különösebben nem volt rám nagy hatással és a szüleim sem vették komolyan a dolgot és bár a könyvet nem olvastam, de mai napig kedvenc filmjeim között van a Harry Potter sorozat. A testvérem olvasta viszont mind a 7 részt.
Viszont voltak akik elég komolyan vették a gyülekezeten belül, és más témákkal is voltak érdekes dolgok. Például egyszer a szomszédba valami boszorkány (szerintem csak halloween) rendezvényt akartak rendezni, a gyülekezet imádkozott, hogy ne törtéjen meg. Illetve a pásztor Darwint a gonosznak tartotta.
Meglepő, amit írsz. A baptisták elvileg történelmi egyház, erre tessék, vannak szektás vonásaik. Mi történt ezzel a felekezettel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!