Jehova tanúinál miért alakult ki az a mentalitás, hogy odamennek, ahol nem látják őket szívesen?
Már beszámoltak arról, hogy a tanúk visszamentek oda, ahonnan elküldték őket. Volt, mikor ugyanaz az ember.
Itt a GYIK-en is van egy régi motoros, aki évek óta idejár, és váltogatja a nickjeit. Senki se ért vele egyet, mindig lenullázzák, de rendületlenül írja a magáét.
Miért tanították így ki a tanúkat?
Meg,hogy magas iskolát végzett emberek vannak a tanúk között! Na ezen jót röhögtem.Épp forditva.A fiatalokat lebeszélik a továbbtanúlásról.Élő példa vagyok erre.
Egy volt tanú (szándékosan a kis betű)
Vidiripi
"Olvasd el a Máté 10:11–15, ha érteni akarod amit feljebb írtam. Ott krisztus szavait olvashatod: Jézus arra tanította a követőit, hogy ne foglalkozzanak túl sokat azzal, ha valaki visszautasítja az üzenetet, inkább összpontosítsanak arra, hogy megtalálják a jó hírre méltókat. Az méltó a jó hirre, aki hallgatja a versek szerint."
Kzitus "jó" Jehova tanú szokás szerint megint csak fecseg. Vagy egy kifacsart magyarázatot igyekszik elhitetni az emberekkel!
"Máté 10:11 Amikor betértek egy városba vagy faluba, tudakozzátok meg, ki méltó ott erre, és annál maradjatok, míg csak tovább nem mentek."
Kérdés! Kitől kell megtudakolni hogy ki a méltó? És mire is méltó? Ez utóbi kérdés megválaszolására segítség lehet a Lukács 10:7-8
Megjegyzem hogy az ÚVF. és a többi fordítás eltér egymástól! Az ÚVF. kivételével sehol nem szerepel a Máté 10:11-ben olvasható "ott az üzenetre" rész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!