Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúinál miért alakult...

Jehova tanúinál miért alakult ki az a mentalitás, hogy odamennek, ahol nem látják őket szívesen?

Figyelt kérdés

Már beszámoltak arról, hogy a tanúk visszamentek oda, ahonnan elküldték őket. Volt, mikor ugyanaz az ember.

Itt a GYIK-en is van egy régi motoros, aki évek óta idejár, és váltogatja a nickjeit. Senki se ért vele egyet, mindig lenullázzák, de rendületlenül írja a magáét.

Miért tanították így ki a tanúkat?

2019. aug. 12. 19:25
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
88%

Én mondtam, hogy valami kiváltságos fajnak képzelik magukat fene nagy gőgjükben. Csakhát Isten mindenkit üdvözíteni akar, így mindenkit hív, nem csak valami kiváltságos csodát.

A napi 700 új tag pedig a már bent lévők gyerekeiből adódik össze javarészt, mivel azokat kötelezik a szüleik, hogy bemerítkezzenek az őrtorony nevére. Tíz évesen is. Ja és érdekes módon más fajta jelentésekben csökken a tanúk száma... Itt valami nagyon nem stimmel :)

2019. aug. 12. 20:50
 12/32 KZitus ***** válasza:
0%

8

"S mi van, ha ezek az emberek már meghallották az Evangéliumot, az Örömhírt, s így keresztényként élnek, de nem kívánnak csatlakozni hozzátok? Mintha ez az igen gyakran előforduló eshetőség kimaradt volna nálad. Mert valóban fontos az evangelizáció, de mintha ti a már hívőket is próbálnátok áttéríteni."

- ebben sincsen igazad! Még mindig nem vetted figyelembe az Máté idézetet. Ez számunkra az irányadó.

Tégedet meg akarlak téríteni??? Eszem ágában sincsen. Azt hiszel, abban hiszel amit akarsz. Ahogyan tégedet nem lehet ebben befolyásolni, úgy miért feltételezed, hogy másokat erőszakkal igen??, függetlenül attól, milyen valláshoz tartozik, esetleg egyik valláshoz sem. Ebben mindenkinek egyéni döntése van. Maga Jehova sem kötelez senkit, hogy térjen meg gonosz útjától, mivel szereti és tiszteletben tartja minden embernek adott szabad akaratát, amelyet azoktól sem vesz vissza, akik megtagadják őt. Ádámékat sem fosztotta meg ettől az osteni ajándéktól...nézd csak te is élsz vele :-)

2019. aug. 12. 20:58
 13/32 anonim ***** válasza:
85%

"Tégedet meg akarlak téríteni??? ... Maga Jehova sem kötelez senkit, hogy térjen meg gonosz útjától,"

Mintha kicsit azt sugallanád, hogy a gonosz útján járok (vagy mások is), akik nem jehovások.

De nézd, én egy viszonylag kis faluban élek, itt mindenki ismer mindenkit, még a térítő jehovásokat is. S igen, meg akarnak téríteni embereket. Sőt sokkal pontosabban át akarnak téríteni embereket. Természetesen a többséget nem lehet (ez jól látszik a csökkenő számokon is), de sokszor környékeztek már meg olyanokat, akik épp akkor estek át valami traumán, például szerettük elvesztésén. Én ezt nem tartom helyesnek.

2019. aug. 12. 21:04
 14/32 A kérdező kommentje:

Ez egyáltalán nem csoda. A tanúk nyilván tudják, hogy a lelki beteg emberek befolyásolhatóbbak, és fogékonyabbak a vallásra. Mondjuk elég undorító módszer kihasználni mások gyengeségeit.

2019. aug. 12. 21:06
 15/32 anonim ***** válasza:
89%
Én biztosan nem ismerem a Bibliát annyira mint Zitus, de azt magyarázza már el nekem valaki, hogy ha benne van konkrétan, betűről betűre, hogy "És előszólítván tizenkét tanítványát ...Ezt a tizenkettőt küldé ki Jézus" pont abban az igében amit említettél. Ami egyértelműen azt jelenti, hogy az apostolokat küldte Jézus tanítani nem a híveket akiknek a leszármazottai a papok akkor mégis miért járnak a jehovás HÍVEK téríteni? Vagy most akkor megint előkerül egy másik ige amit lehet "úgy is" fordítani, hogy azt jelentse, hogy a hívek térítsenek? De akkor meg az van, hogy ellentmondást találtunk "Isten szavában" aki bizony hát tökéletes. Hogy van ez?
2019. aug. 12. 21:22
 16/32 anonim ***** válasza:
86%

"Mintha kicsit azt sugallanád, hogy a gonosz útján járok (vagy mások is), akik nem jehovások."

Nekik ezt tanítják. Amúgy valóban érdekel az, hogy ők maguk mennyire tehetők felelőssé az ilyen gondolkodásuk miatt. Az tény, hogy a vezető testület nagyon számon lesz kérve és remélem meg lesz büntetve több millió ember félrevezetése miatt. De egy ecceri tanúnak mekkora lehet a saját felelőssége abban, hogy ennyire meg lett vezetve?

2019. aug. 12. 21:25
 17/32 anonim ***** válasza:
93%

"Az a szolga pedig, aki ismerte ura akaratát, és nem készült vagy nem cselekedett akarata szerint, sok verést fog kapni. Aki pedig nem ismerte, és úgy tette azt, amiért büntetést érdemel, kevesebb verést kap. Mert attól, akinek sokat adtak, sokat fognak követelni, és attól, akire sokat bíztak, többet fognak számon kérni."

Szerintem ez ad választ a kérdésre. Én mondjuk "optimista" vagyok a kérdésben és hiszem, hogy Isten minden embert üdvözíteni szeretne. Így a jószándékú, de megvezetett őrtorony tagokat is. Felelőssége nyilván van, hiszen mind magunkért vagyunk felelősek, de szerintem közel sem akkora, hogy e miatt ne üdvözülhetne.

2019. aug. 12. 21:40
 18/32 anonim ***** válasza:
0%

(Máté 10:16–18) 16 Íme! Elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek hát óvatosak, mint a kígyók, de ártatlanok, mint a galambok. 17 Vigyázzatok az emberekkel, mert kiszolgáltatnak benneteket helyi törvényszékeknek, és zsinagógáikban megkorbácsolnak titeket. 18 Igen, kormányzók és királyok elé fognak hurcolni benneteket énértem, tanúságul nekik és a nemzeteknek.

"Miért tanították így ki a tanúkat?"

(Máté 28:20) 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”

(Cselekedetek 20:20) 20 Eközben nem vonakodtam attól, hogy elmondjak nektek mindent abból, ami hasznos, és attól sem, hogy nyilvánosan és házról házra tanítsalak benneteket.

2019. aug. 12. 22:15
 19/32 anonim ***** válasza:
0%

"A tanúk nyilván tudják, hogy a lelki beteg emberek befolyásolhatóbbak, és fogékonyabbak"

Hát ez egy hatalmas tévedés,. Ugyan is Jehova Tanúi között, magas iskolát végzett emberek is vannak, akik nem elesettek, vagy "lelkibetegek." Persze Jézus azt mondta, hogy a megfáradtakat hivja inkább, akit a világban levő uralkodási meg az elnyomó rendszer kioltaná a pislákoló szikrát.

2019. aug. 12. 22:19
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

"kiváltságos fajnak képzelik magukat"

(Lukács 17:10) 10 Ugyanígy ti is, ha megtettétek mindazt, amit feladatul kaptatok, mondjátok: »Semmirekellő rabszolgák vagyunk. Azt tettük, amit tennünk kellett.«”

Tévedés. Egy másik kérdésben pont erre irtam, hogy Isten olyanokat használ fel a céljaira, akik hajlandóak alázatosan elvégezni azt, amit kér. Szerinted olyanokat is felhasznál akik semmit nem tesznek, és elvárják Istentől, hogy azt fogadja el, amit Ők méltóztatnak adni Istennek? Nem mintha rászorult lenne...

Kiváncsi lennék, Te hogyan adod meg Istennek, ami az Istené?.....

2019. aug. 12. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!