Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi szerint elég egy...

Jehova tanúi szerint elég egy bűn és a tag elveszíti az örök élet reményét?

Figyelt kérdés
2019. aug. 8. 08:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
9# melyek azok a bűnök a Biblia szerint, amelyek után nem jár a halál és teljesen nyugodtan el lehet követni vagy akár benne is lehet maradni?
2019. aug. 8. 22:51
 12/17 anonim ***** válasza:

"nem jár a halál és teljesen nyugodtan el lehet követni"

Milyen kérdés ez? Nyugodtan el lehet követni? Semmilyen bűnt nem lehet elkövetni rendszeresen, bünti nélkül. a versnek nem az a jelentése, hogy az gyakorolható.

János egyértelműen szándékos és tudatos bűnre utal, amikor olyan bűnről beszél, „amely halált von maga után”, szemben azzal, amelyik nem. János különbséget tesz a bűn egyszeri elkövetése és a bűn gyakorlása között. Jehova figyelembe veszi, hogy Ádám tökéletlen leszármazottai gyöngék, így akik őszintén keresik Őt, azok elmondhatják: „Nem bűneink szerint bánik velünk, s nem vétkeink szerint hozza el ránk, amit megérdemlünk.”

Enyhítő körülménynek számítja azt is, ha valaki tudatlanságból vétkezik feltéve, ha az ilyen tudatlanság nem szándékos.

A versnek ez a mondani valója.

2019. aug. 9. 07:10
 13/17 A kérdező kommentje:
Amik fel vannak sorolva, azok halált vonnak maguk után. Értem. De amik nincsenek a listában, azok nem, tehát nyugodtan elkövethetőek, mert nem jár utánuk halál. Vagy mégis?
2019. aug. 9. 07:55
 14/17 anonim ***** válasza:
Úgy látom nem értetted meg a válaszomat.
2019. aug. 9. 10:46
 15/17 A kérdező kommentje:
Mert nem válaszoltál világosan. Vannak halálos bűnök, amiket ha egyszer is elkövetnek a tanúk, akkor halál vár rájuk. Fel lettek sorolva. A többi viszont nem halálos bűn, tehát el lehet követni, mert nem lesz halál a büntetés. Erre kérdeztem vissza, hogy mégis? De ha nem tudod rá a választ, akkor inkább azt írd.
2019. aug. 9. 10:49
 16/17 anonim ***** válasza:
Tudja ő a választ, csak nem fogja az összes bűnt leírni. Bálvanyimádás alatt is sokan nem tudják mit ért Isten. Például az is bálvány imádás, ha van egy motorod, és jobban szereted, mint Istent. Minden bálványnak számít, amit jobban szeretsz Istennél. Azt hiszem a Káldi-Neovulgáta fordítás írja, hogy Istent féltékeny ezekre. Például a bálvány imadas halállal jár, de aki nem tudja, hogy mit jelent ez, azt Isten figyelembe veszi. Eleve nézd meg Észak-Koreat, ott senki még csak nem is tud Istenről, igazságtalan halál várna rájuk..
2019. aug. 14. 13:25
 17/17 anonim ***** válasza:
Itt a Biblia vers Káldi-Neovulgáta Kivonulás könyve 20:4Ne készíts magadnak faragott képet, és semmiféle képmást arról, ami fenn van az égen, vagy lenn a földön, vagy a föld alatt, a vizekben! 5Ne imádd ezeket, és ne szolgáld őket, mert én, az Úr, a te Istened erős és féltékeny vagyok, és az atyák vétkét megtorlom gyermekeiken, és azok harmadik és negyedik nemzedékén, akik gyűlölnek engem!
2019. aug. 14. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!