Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők, ti miért hisztek...

Hívők, ti miért hisztek valójában?

Figyelt kérdés
Honnan tudjátok azt, hogy amiben hisztek az maga a valóság s nem pediglen csak illúziókat tápláltok?

2019. júl. 28. 22:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
82%

„Én ennek tudom a pszichológiai magyarázatát.”

Ezt erősen kétlem, legfeljebb tudni véled.

2019. júl. 29. 01:06
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

7: látom nagyra tartod magad. Ha még annyira sem vagy képes, hogy elfogadd más megtapasztalását, akkor minek kérdezel?

A többieknek írom, hogy az ilyennel nem szabad leállni beszélgetni, mert olyan, mint amikor a disznó elé gyöngyöt dobtok. Értelmetlen. Jól elvan magában, csak a saját igazságát fogadja el, mintha az lenne az egyedüli. Kit érdekel az ilyen?

2019. júl. 29. 05:38
 13/22 anonim ***** válasza:
75%

szervusz.

Első sorban azért, mert maga Isten vonzza azt, akiben látja, hogy méltó életet fog élni ha a pontos ismeretet megszerezte, és azt fejleszti, a minden napi életében. Ábrahámmal is ugyan ezt történt, a sok ember közül Isten Őt választotta.

(János 6:43, 44) . . .. 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha vonzza őt az Atya, aki küldött engem. . . .

Amikor a pontos ismeret meggyőződéssel párosul, akkor a keresztény életet élőnek valósággá válik a "láthatatlan".

Mint amikor valakivel beszélgetsz levélben, nem látod, de tudod, hogy nem illuzió a levelezés, a kapcsolat.

Ezt az erősiti meg, hogy látod Isten tetteinek a következményeit, akár a teremtésről, akár a próféciájáról van szó. Nem csalódsz, még akkor sem, ha olyan dolog történik, amit most még nem értesz, mert előre tájékoztat arról, hogy lesznek ilyenek, de a megfelelő időben mindenre választ kapsz.

2019. júl. 29. 08:02
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudod, hogy a mostani élet valóság? És ha álmodunk?

Mátrix - 2000

2019. júl. 29. 09:57
 15/22 anonim ***** válasza:
60%
Onnan hogy az élőlények, a természet törvényei mind arra utalnak hogy létezik egy Teremtő.
2019. júl. 29. 12:42
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyik dolog ami miatt követem Jézust, hogy tapasztaltam. Egyszerűen szeretem, mert előbb szeretett. Leginkább az életemben átélt csodákból ami nem ember és nem a véletlen műve. Biblia működik!!!

Biblia tudományos alátámasztása: Jób könyvében igen sok dologról ír amit több száz évvel később fedeztek fel. Sok feltaláló pl innen vette találmánya alapját.

(Csak így zárójelben: Biblia az egyetlen könyv amit a legnagyobb példányszámban adtak el, mert minden emberre jut egy darab a Földön). Ez egyetlen egyről sem megadható el, a legjobbak is pár tízezer vagy egy-két millió max, de millárd példányszámú egyik sem éri el.

30/N

2019. júl. 29. 15:20
 17/22 anonim ***** válasza:
71%
És a legfontosabb kimaradt. Pontos, hiteles ééés tökéletes, mert egy TÖKÉLETES ISTEN ÍRTA!
2019. júl. 29. 15:22
 18/22 Asmr ***** válasza:
100%
Én azért hiszek, mert kell hogy legyen valami értelme a létezésünknek, meg kell hogy legyen egy "forrás" ahonnan jövünk.
2019. júl. 29. 19:10
 19/22 KZitus ***** válasza:
100%

Szia

Én azért is hiszek, mert a Bibliából meggyőződtem arról, hogy Ádámék óta bármit ígért Isten, mindig teljesítette, minden ígérete azóta megvalósult, valóra vált. Akkor miért nem higgyem el azokat az ígéreteit is, amelyek még előttünk állnak? Azon kívül napjainkban a Biblia forgatókönyve szerint történik MINDEN a földön. Rengeteg bibliai prófécia ma, mist teljesül, a szemem láttára. Akkor miért nem hinnék Istennek?

Isten egyetlen dologra képtelen: Ő a Teremtő nem hazudhat!

2019. júl. 29. 20:18
 20/22 anonim ***** válasza:
2019. júl. 30. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!