Jogos elvárás, hogy 30 évesen bácsizzam a párom 50 éves rokonait?
Barátnőm 20 éves, én 30. 2 éve vagyunk együtt, komoly a dolog. Azt elfogadom, hogy ne tegeződjünk, de az apjának pl én azt mondom, hogy “Nézze Laci” (magára mint Lacira hivatkozik, így is mutatkozott be nekem), de ma leültetett az anyja és megkért, hogy legalább a férjének mondjam hogy Laci bácsi mégha őt nem is hívom Marika néninek. Hát elég furcsa volt, főleg hogy városi emberek, modern munkával és egyáltalán nem régimódiak. Pl a 18 éves kollégáikkal is tegeződnek.
Tisztára úgy érzem hogy szivatás a dolog! Keresztapja ma felállt az asztaltól és hazament mert Gábornak hívtam nem “Gábor bácsinak” ahogy elvárja. 49 éves! Azért jócskán felnőtt férfi vagyok, van gyerekem is, ne kelljen már bácsizni meg nénizni.
Igen, jó lenne elfelejteni ezt a gáz gondolkodást. Mindenki úgy beszél, amilyen a stílusa és kész.
Nem kell megsértődni.
Hát ezek hülyék! Nem szívatnak, hanem hülyék! Még ha most városiak is, valószínűleg falusi környezetből származnak, ahol ez a norma. Nem tekintenek téged felnőttnek, pedig az vagy, ami bunkóság. Nyugodtan azt is megengedhetnék, hogy tegezd őket. Ráadásul magukkal szúrnak ki, magukat öregítik, hiszen egy 50 éves ember messze nem öreg, nem bácsi, legfeljebb egy gyerek számára.
Jó megoldást nem tudok: én biztos egyszerűen nem találkoznék velük mintsem, hogy belemennék a az engem gyereksorba toló játszmájukba, ez viszont a kapcsolatotoknak nem jó, pláne ha tartós marad. Vagy gúnyosan nyomatékosan bácsiznám csókolommal, tetszikezéssel, túlzott előzékenységgel megfűszerezve, hogy az már neki legyen kellemetlen, persze ez se tesz jót a kapcsolatnak. És az én szüleim persze tegeződnének a kislánnyal, hogy a hülye apósjelölt fülébe jusson, hogy ezt máshogy is lehet ám!
ha ezt szeretnék, hát hívjad így őket.
mondjuk nekem a bácsi az úgy 70 körül kezdődik, nem ötven évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!