Adhatom mindkét gyermekemnek ugyanazt a keresztnevet? Hallott már valaki ilyenről?
HA ugyanaz a másik szülö, akkor nem.
Egy szülöpárnak ugyanis csak egy gyereke kaphatja ugyanazt a nevet, egy második nem.
De úgy már lehetséges, ha emellé adsz egy második keresztnevet is, vagy pl. két keresztnév esetén lehet az elsö vagy a második ugyanaz, illetve lehet ugyanaz a két keresztnév fordított sorrendben.
Ha a második gyereked másik szülöje más valaki (másik kapcsolat), akkor viszont lehet ugyanaz a keresztneve (söt a vezetékneve és kereszneve is)
Elsőnél a pont!
Kovács Lázárnak (séf) a 4-ből 2 fiát is Lázárnak hívják, de ott az anyuka különböző személy.
A törvény így fogalmaz:
"Az ugyanattól az anyától származó, ugyanazon a napon született gyermekek nem viselhetnek megegyező utónevet."
Tehát elvileg csak azonos napon született gyerekeknél tilos. (És még ezt is kijátsszák, hallottam olyan ikerpárról, hogy Henrietta és Henriett.) Más kérdés, hogy szerintem nagyon gáz lenne ugyanaz a név testvéreknek.
Persze, legyen mindegyik Eszmeralda, és sorszámozd őket. Eszmeralda.01; Eszmeralda.02; Eszmeralda.03
A 0 fontos, mert 10 után különben nem tudja sorba rakni a gép. Ha százon felüli várható, akkor 001; 002; 003 a helyes megnevezés, mint a nagy terveknél a tervlapoknál szokásos.
Remélem, nem...
Miért utálod a gyerekeidet???
Itt olvastam én is a Henriett és Henrietta testvérpárt, hát ott se komplettek a szülők.
De az se, aki több fiának adja ugyanazt a nevet, csak, mert az anya más...jók lehetnek a családi összejövetelek..
Lázárka,gyere ide! Nem te, a másik.nem te, a harmadik...
Védőnő: - Hogy hívják a gyerekeket?
- Armandó.
- Melyiket?
- Mindet. Így jó, mert ha hívni karom őket, csak kiáltok: Armandó, gyere! és mind jön.
- Na de hogy szólítja, ha csak az egyiket akarja hívni?
- Akkor a vezetéknevükön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!