Mi a diplomatikus válasz arra, ha megkérdezik, hiszek-e istenben? Nyilván a kérdező azonos véleményt vár, többnyire igent.
Mondd azt, hogy ez összetett téma, nem szeretnél most erről beszélni.
7-esnek: "Ha igazán férfivá akarsz válni, akkor amit gondolsz amit mondassz és amit teszel az ugyanaz."
És ha én igazán nővé szeretnék válni? :) Vicces, hogy egyes válaszolók automatikusan azt gondolják hogy minden kérdező férfi, mintha nők nem is léteznének.
Ha valaki feltesz egy kérdést, amire nem szeretnék válaszolni, akkor igyekszem úgy válaszolni, hogy ne válaszoljak, és ez lehetőleg ne tűnjön fel neki.
Ez egy kommunikációs technika.
Valami hasonlót mondtam, amikor tőlem kérdezték: "Látom, hogy a legtöbb ember számára nagyon fontos, hogy hinni tudjon valamiben. Nagy erőt tud adni, ha van bennünk hit. Neked mit ad a hited? miben érezted legutóbb, hogy segített neked?"
Ezen a ponton máris eltereltem. Ha annyira tudatos, hogy észreveszi, egyszerűen megmondom, hogy nekem ez egy nagyon személyes téma, most nem szeretnék beszélni róla. Aztán egy újabb kérdéssel megint igyekszem elterelni a témáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!