Este KELL fürdeni?
Nagybátyáméknál lakom egy ideig, és náluk az a szokás, hogy mindenki este fürdik. Én meg hozzá vagyok szokva, hogy reggel fürdök. Tényleg olyan fontos, hogy este fürödjön az ember?
Véleményem szerint az esti fürdés azért rögzült bele az emberekbe, mert régen csak villanybojler volt, és az is éjszakai áramról ment - vagyis ha este fürödtél, akkor reggelre volt meleg víz, viszont ha reggel fürödtél, akkor estére nem volt meleg víz, mert napközben nem fűtött a bojler. Így kényszerűségből mindenki este fürdött.
De ma már gázbojlerünk van, ami nem tárol, bármikor bármennyi meleg vizet elő tud állítani a nap bármely szakában, tehát nem fogom kifürdeni a meleg vizet estére. Mégis mindig morog, amikor hallja, hogy fürdök és nincs este.
Amikor ezt elmondtam neki, akkor is csak morgott, hogy "minden normális ember este fürdik, nem reggel".
Miért olyan fontos, hogy este fürödjön az ember?
8 igen, delelott meg a reggelizes viszontagsagait, del utan az ebedet, este a delutani retket, ejjel meg azert mert mert ne, igaz?
Oke, van aki ketszer furdik egy nap, el is fogadom, van aki izzadosabb tipus, ezzel nincs is baj. De a tobbseg nem furdik ketszer egy nap, masreszt nagybatyam akkor is morog a reggeli furdesert, ha este is furdok (minek pazarolom a vizet, gazt).
Én el nem tudnám képzelni a napomat úgy, hogy este nem fürdök, csak reggel. Sőt, örülök ha egy normális kinézetet tudok magamnak kreálni, vagy időben felkelni nem hogy még fürödjek is.
Nálunk mindenki este fürdik.
Egy barátnőm viszont olyan mint te. Csak reggel. Neki az fura , hogy este pancsolok. Mindenkinek más, de ensem tudnék lefeküdni fürdés nélkül.
Akkor meg is beszéltük, hogy mindenki más, mindenkinél mások a szokások, mindenki máshogy érzi jól magát, mások az igények, stb stb.
Ettől függetlenül jelenleg te vagy a vendég, ők tesznek szívességet, övék a ház, övék a víz, a nagybátyád meg nyilván nem fiatalember, nem fog már változtatni a szokásain meg a stílusán.
Innentől kezdve tök felesleges neked azon morogni, hogy ő morog. Nem kell ezen vitatkozni vele. Ha morog, akkor ráhagyod és mész a dolgodra.
Ha meg ennyire nem tudsz ezen túllépni, akkor meg oldd meg, hogy el tudj költözni máshová, ez van.
Szokástól függ. Nyilván aki olyan munkát végez hogy koszos, poros lesz, megizzad, az nem fekszik le koszosan. Én akkor fürdök, amikor tudom hogy aznap már nem megyek ki, tehát délután vagy este. Épp azért mert napközben utazok, "buszos" leszek, poros, főleg nyáron. Reggel nem kelnék korábban azért hogy fürödjek, az csak ritkán fordul elő pl. ha rosszul aludtam és leizzadtam.
Nagybátyádra hagyd rá, fürödj amikor neked jó.
Nagyon sok ilyen kérdés volt már. Mindenki abban a napszakban és olyan gyakran fürdik, ahogy jól esik neki, a lényeg, hogy ne legyen büdös, koszos.
Én pl. általában este, de előfordul, hogy csak reggel. De a sportolók vagy koszos munkát végzők általában akkor, amikor hazaérnek (szóval se reggel, se este) Rengeteg variáció lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!