Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az miért baj 20 évesen, hogy...

Az miért baj 20 évesen, hogy ilyen 40-50 éveseknek Jó napottal köszönök és nem Csókolommal?

Figyelt kérdés

Az idős néniknek szoktam már csak Csókolommal.

Az egyik vissza is szólt flegmám, hogy: Jó napot kívánok magának...

Anyám kolléganője, aki jóindulattal is 40, elvárja a csókolomot.

2018. aug. 25. 19:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A jó napot kívánok! meg szerintem bőven megteszi. Nem tudom miért kötözködnek veled.
2018. aug. 25. 20:07
 12/20 anonim ***** válasza:
62%

Nem baj.

Illetve a butának baj.

Ha anyukád kolléganője visszamondta ezt anyukádnak, akkor ő volt neveletlen, méghozzá nagyon is. Felnőtt ember vagy, ha veled van baja, veled kéne megbeszélnie. Ezt így megmondhatod anyukádnak is. (45F vagyok.)

2018. aug. 25. 20:14
 13/20 anonim ***** válasza:

Csak "csókolomot ne"!

44-éves vagyok és az összes fiatal tegez, még a 15-évesek is meg az ismerős gyerekeknek is felajánlom.

Ismeretlen akkor inkább köszönjön "Jó napot! " -ha nem olyan laza, hogy tegeződik az emberekkel.

Fiúknak inkább természetes ez, gyerekem barátai, lányom barátnői is... Ha van új lány az előbb köszön Jó napottal'mint egy újonnan jött fiú mert azok szinte kivétel nélkül -Szia-Hello...

Tehát a fiúk erre nem paráznak rá... nem is kell lényeg, hogy köszön!

2018. aug. 25. 22:03
 14/20 anonim ***** válasza:
58%
Hát szerintem meg a csókolomozás a tapló dolog. Én mindenkitől annak veszem, és csókolommal köszönök vissza.
2018. aug. 26. 00:14
 15/20 anonim ***** válasza:
76%

Fura, én úgy 18 éves korom óta (24 vagyok) mindenkit tegezek, szia/hello köszönéssel, kivéve annak, aki nagymamám korú. Eddig ebből sosem volt baj. Lehet, hogy akikkel eddig találkoztam, azok már tudják, hogy 2018 van.

Én gyűlölöm a magázást, tisztelettel beszélni lehet tegezve is, csókolomozni meg végképp nem fogok, a barátnőmet csókolom csak.

2018. aug. 26. 07:11
 16/20 anonim ***** válasza:
28%
40 éves nő vagyok, mindenkinek (kisbabától kezdve az öregekig, mindenkinek) jó reggelt köszönök kb reggel 10:30-ig, utána este 19:00-ig jó napot, aztán jó estét, akár magázódunk, akár tegeződünk, akár sziát köszönnek előre reggel. Csókolommal a világból ki lehet kergetni, meg azzal is, ha én tegezek valakit és az illető meg magáz, vagy ha a boltban tegeznek, holott először járok ott.
2018. aug. 26. 11:42
 17/20 anonim ***** válasza:
28%

Semmi esetre sem baj. Ez a fogalom itt nem is értelmezhető.

Azonban sokféle kultúra (meg kulturálatlanság), sokféle neveltetés, sokféle szokás. Ezt rugalmas (és kulturált) ember figyelembe veszi. Ezért aki örül a sziának, annak így köszönünk. Aki elvárja a magázást és a jó napotot (továbbá erre alkalmas), annak meg így. Néhány idősebb embert, akit ismerünk és ismerjük a szokásait, talán csókolommal. Ha kedveskedni akarunk neki, és tudjuk, ennek örül.

Vannak, akik tévedésben élnek, velük egyszerűen nem érdemes törődni. Normaként azt mondhatjuk, érezzünk rá. Fiatalként hasonló korút feltehetően tegezni fogunk, ismerőseink szokásait tudjuk, a többit pedig becsüljük meg magázással és jó napottal. Egyébbel ne törődjünk. Akinek baja van, szól. Ha nem, az ő baja.

2018. aug. 26. 18:00
 18/20 anonim ***** válasza:

Egy tanárom, aki afféle "régi vágású úriember" volt (nem idős), a 90-as években, azt mondta, férfiaktól nőknek a csókolom kijár. A külföldi diákot külön figyelmeztette erre. A huszonéves tanárnőnk pedig nem szerette.

Nem tudhatod, kinek mi az elvárása.

2018. szept. 2. 09:17
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha fiú vagy, akkor a nem annyira idős nőknek is csókolom illik. Ha lány, akkor viszont jól csinálod. :)

21/L

2018. szept. 5. 21:15
 20/20 anonim ***** válasza:
#4 Ha van szarvasbőröd, takard le vele! Tudom, ismeretlenként könnyen beszélek, de az én ismerőseim között is volt ilyen gond. Nem foglalkoztam vele.
2021. máj. 21. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!