A mai fiatal srácok többsége nem ismeri az illemet/köszönést?
Nemrég költöztünk új helyre, sok a tizenéves fiatal. A szülők többségével már megismerkedtünk, bemutatkoztunk. A gyerekeik nagyrésze (főleg a fiúk) még ha a szüleikkel is együtt vannak, akkor sem tudnak visszaköszönni a “sziasztok” üdvözlésre! Csak néznek. Ha a ház előtt jönnek egyedül akkor meg elfordítják a fejüket. A feleségem ráköszönt az egyik szomszéd srácra aki a barátnőjével jött el közvetlenül mellette “sziasztok” de csak néztek rá és továbbmentek. A közvetlen környéken ilyenek akinek ismerjük a szüleit 10-ből 8 fiú nem köszön egyáltalán! A lányok már inkább, ott 10-ből 6 köszönni szokott, a többség előre is és udvariasan “Jó napot kívánok” mivel majd 40-esek vagyunk. Aztán persze felajánlom hogy tegeződhetünk hogy ne legyen nekik kellemetlen.
Jó környék, gazdagabb emberek, jól iskoláztatott gyerekei. Csak nekem tűnik úgy hogy a fiatal srácok manapság “nagyon menők” és semmi tisztelet ha a szülő gazdag? Elég kellemetlen ez, nem is tudom mit kéne csinálni. Amikor jönnek a szülők, hoznak nekünk bort, beszélgetünk, a gyereke másnap meg elmegy mellettünk nagyképűen .... most mondjam meg nekik hogy “tanítsd meg köszönni a gyerekedet?”
Nem akarok általánosítani de nagyon meglepett ez az arány és norma.
15ezer fős város > Bp.
Nem az a gondom hogy idegen nem köszönnek, hanem hogy a közvetlen szomszédok gyerekei, amikor a SZÜLEIK KÖSZÖNNEK! Ha az én szüleim valaha is köszöntek valakinek és azok többes számban köszöntek vissza rám utalva akkor alap volt hogy viszonzom én is!
Persze, hogy nem köszönnek a gyerekek... kik a szüleik? 30-40-esek. Ratkósok gyerekei. A Ratkósok jó része Kádár korban eleve felsőbbrendűnek képzelte magát, a generáció többsége türhő, bunkó.
Mit várunk ezekek a gyerekeitől? Hogy majd a saját gyerekeiket megnevelik.... dehogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!