Szerintetek vannak rendes cigányok?
persze, hogy vannak. Én az egyetemre jártam cigánnyal, az egész család szörnyen rendes volt, bár a szülöknek csak 8 általánusuk volt, az összes gyerek egyetemre járt, a padlórólenni lehetett volna....
És ismerek zenész cigányokat is, az ő családjuk már évszázadok óta ezzel foglalkozik, és már 100 éve is jómoduak voltak. Minden gyerek konzi, utána akadémia
Arégen itt élő "magyar cigányokkal" semmi baj, azokkal van gond, akiket a háború után, a 60-as években telepítettek be és nem is dolgoztak soha.
Mondjuk a zenész cigányokat azért ne emeljük piedesztálra, most végeztem el a konzit és igen nagyon tudtam utálni őket, mert a tolerancia szót mintha kicsit sem ismernék (ami határozottan fontos, amikor az ember papírvékony falak között gyakorolna, a szomszédban meg megy a tipikus cigányzene, ami k*rvára nem tananyag).
De az tény, hogy tiszták, szorgalmasak és nagyon segítőkészek.
Kiskoromban is a legjobb barátnőm egy cigánylány volt, ő is abszolút rendes, csak más az érdeklődési körünk, így emgszakadt a szoros barátság.
Nagyapámnak az asszisztense volt egy cigányasszony, kis filigrán nő, nagyon kedves volt, alkalmazkodó, és ami nekem akkor a legfeltűnőbb volt: minden jeles napot megjegyzett és ő volt az, aki mindig köszöntött, legyen szó születés-, névnapról, házassági évfordulóról, stb. Ehhez pedig kellett az, hogy figyeljen az emberekre, amit én nagyon tudok becsülni.
"Nem igazán. Ha rendesebb is, akkor is van bennük aljasság és rafináltság... És ezt nem egy-két cigánycsalád alapján mondom, hanem elég sok alapján."
Ezt kérlek, vond vissza, a legjobb gimis barátom is cigány, és én érzem magam megsértve ilyenekért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!