Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szerintetek hogy fog változni...

Szerintetek hogy fog változni az emberek viselkedése a következő 500 évben?

Figyelt kérdés

2018. jún. 9. 17:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Üdv! Nagyon érdekes kérdést tettél fel! Azért 500 év elég hosszú idő, időre előre nehéz lenne bármit jósolni. Szóval még jobb lenne a kérdés, ha mondjuk csak 100 évet kérdeznél, az sokkal beláthatóbb időintervallum, és ma megfigyelhető folyamatokból talán ennyi időre előre még le lehet vonni következtetéseket.

Amit a 2-es ír, hogy minden marad a régiben, na az kizárt. Illetve amit írna a válaszolók, hogy remélhetőleg pozitív irányba fog változni, az azért elég relatív, hogy kinek mi a pozitív és a negatív.

Egy-két dolog, ami eszembe jutott (részbe az előző válaszok alapján):

- Felgyorsult világ, gyors kommunikáció, emiatt részben elidegenedés, részben jobb kapcsolatok lesznek.

- Hosszabb lesz az emberek életkora. Kérdés az, hogy hogyan? A demens öregkor fog meghosszabbodni? Ha igen, az pl. szerintem nem túl pozitív változás.

- Több ember lesz, de talán egy magas népességszám stabilizálódik.

- A Föld eltartóképessége próbatétel előtt áll. Bízok benne, hogy az elkövetkező évtizedekben elterjed a környezettudatos gondolkodás. Szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás, elektromos autók, megújuló energiák stb.)

- Valószínűleg más betegségek fognak problémát jelenteni (pl. rák és AIDS gyógyítható lesz, de ellenálló baktériumok jelennek meg).

- Eutanázia és abortusz elterjedtebb, elfogadottabb lesz (megint utalva a korábbi válaszolókra, szerintem(!) az előbbi pozitív, az utóbbi negatív).

- Globalizáció nagyobb mértékű lesz.

- Vallások szerepe csökken. De az is lehet, hogy nő. Ebben nem foglalnék állást.

- Én a mesterséges intelligencia elterjedését nem tartom valószínűnek a közeljövőben, de az 500 éven belül igen.

- A homoszexuálisok (és minden egyéb "különleges" szexuális érdeklődés) elterjedtebb és elfogadottabb lesz, viszont lesz egy egységes réteg, akik a "normális" identitást képviselik. Szerintem a heteroszexuálisok között egy a mainál nagyobb visszaesés után újra divatba fog jönni a házasság (leginkább polgári), és kevesebb lesz a válás.

- Oktatásban, tanulásban komoly váltás, még nagyobb szerepe lesz az élethosszig tartó tanulásnak. Később lehet, hogy ez nem lesz fontos, és az emberi munkaerő szerepe lecsökken (de szerintem soha nem tűnik el).

- Alapjövedelem bevezetése.

Most hirtelen kb. ennyi jutott eszembe, ha valami beugrik, még leírom.

2018. jún. 10. 22:17
 12/17 anonim ***** válasza:
#5 voltam. Az egyik kommentből, aki az elbutulást említette eszembe jutott egy amerikai vígjáték, aminek az a címe, hogy Hülyék paradicsoma. Nézze meg aki bírja az agybeteg amerikai humort, pont egy 500 évvel későbbi jövőről szól.
2018. jún. 11. 04:42
 13/17 anonim ***** válasza:
49%
Folytatódik a trend: egyre többen lesznek önálló életre alkalmatlan, gondolkodásra képtelen, csak vegetáló lények.
2018. jún. 15. 08:42
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"Folytatódik a trend: egyre többen lesznek önálló életre alkalmatlan, gondolkodásra képtelen, csak vegetáló lények."

Szerintem meg az emberek sosem voltak még ennyire önállóak, tudatosak és tájékozottak, mint most. (Most az átlagról beszélek, természetesen hülyék mindig voltak és lesznek is.)

2018. jún. 15. 15:24
 15/17 anonim ***** válasza:

"Szerintem meg az emberek sosem voltak még ennyire önállóak, tudatosak és tájékozottak, mint most. (Most az átlagról beszélek, természetesen hülyék mindig voltak és lesznek is.)"

Önállónak tűnnek, mert a civilizáció egy csomó terhet levesz a vállukról, de ha bele gondolsz, hogy mondjuk egy 500 évvel ezelőtt élt átlagember, egy lakatlan szigetre kerülve gyorsan fel tudta volna építi azt a civilizációt, amiből kiszakadt, ugyanez a mai emberre nem igaz, sőt még a 500 évvel ezelőttit sem lenne képes, inkább pár héten belül éhen halna. Ez a nagy "önállóság" csak látszat, mert viszi a lendület az embert, de egyre inkább specializálódik, csak egy csavar a gépezetben és nem teljes, önálló ember.

2018. jún. 15. 20:51
 16/17 anonim ***** válasza:

Dehát a civilizáció nem valami emberiségen kívüli dolog, hanem mi építjük magunknak. Mi vesszük le a saját magunk válláról a terhet, ezáltal könnyebb, hosszabb, teljesebb életünk lehet. Vagyis közösségi szinten igenis önállóbbak, erősebbek vagyunk.

A szigetes részhez:

Az önállóság fokmérője nem az, hogy életben maradsz-e egy lakatlan szigeten. Az egy nagyon speciális szituáció, extrém körülmény, nem életszerű. Egy 500 éve élt és egy mai ember is jó eséllyel ugyanúgy meghalna egy idő után (megsérül, elkapja/megcsípi valami vadállat, mérgezett növényt eszik, beleőrül a magányba, nem talál kaját...stb) Ha többen vannak, akkor meg a csapat összetételétől függ, de ha ilyesmire gondolsz, akkor a vadászat már 500 éve is külön szakma volt, tehát egy átlagember nem értett hozzá. A termesztett növényeket és a háziállatokat ismerték, de egy szigeten vad növények vannak, szóval ezekkel sem mennének sokra. Oké, lehet, hogy egy középkori ember többet mozgott, nem ült monitor előtt, fittebb volt, de ez vajmi keveset számít.

2018. jún. 16. 02:04
 17/17 anonim válasza:
68%
A rasszizmus mostanában megint csúcsra jár. A kormány fehér bőrű munkásokat akar. A nők helyzete a rendszerváltás előtti időkhöz képest sokat romlott. 2010,után a munkavállalói jogokat nagyon megnyirbálták.
2018. jún. 21. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!