Tegezhetem-e az illetőt?
Fel kellene fogni végre, hogy a tegeződés nem akárkinek megengedett, hanem egy bizonyos közelebbi (meghittebb) kapcsolat velejárója. Nem hiába alakult úgy ki, hogy az etikett (illem) megszabja: ki kinek ajánlhatja fel...
Te honnan veszed a bátorságot, hogy egy idősebb közéleti személyiséget botor módon letegezz ?
Köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó... Én meg azt nem tudom te honnan veszed a bátorságot ahhoz, hogy ilyen hangvételben írj nekem, mikor én egy normális kérdést tettem fel. Ha már itt tartunk, akkor úgy tudom, az etikett szerint a nő ajánlhatja fel 18 év felett a férfinak a tegezést, fordítva illetlenség, legyen bármekkora a korkülönbség...
Akkor idéznék:
,,Az etikett szerint az azonos neműeknél a magasabb rangú, eltérő neműek esetében pedig a nő joga a kezdeményezés, sőt ez utóbbi akkor is elsőbbséget élvez, ha nála jóval magasabb rangúval áll szemben. Ez utóbbiból következik, hogy a férfi nem kezdeményezhet tegeződést a nővel, de vissza sem utasíthatja, az ugyanis sértésnek számít."
Ez egy marhaság. Sok össze-vissza másolt illemtankönyv jelent meg, egymás hibáit is idézik, egymás rossz példáira hivatkoznak.
Próbáld meg 28 éves nőként letegezni a saját iskolád férfi igazgatóját, egyetemed férfi rektorát, üzemed férfi főmérnökét... Örülhetsz, ha egy kirúgás helyett (szakszervezet) nyilvánosan jól leteremt, mint bunkót.
Ugyanis első kritérium, ami után rangsorolunk (ki kinek köszön előre, ki kinek ajánlhatja fel a tegeződést), az a rang, állás, tisztség. Második a kor, harmadik a nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!