Második hívás után tegezhetem az illetőt?
Jófogáson vásárolnék, azt beszéltük az eladóval,hogy hétfőn futunk össze.
Én mindenkivel magázódva kezdtek, mert nem tudom ki van a vonal túlsó végén.Aztán vagy váltok, vagy személyes megítélés alapján tegezem le.
Akivel most beszéltem biztos,hogy fiatal, de idősebb nálam.Én 21 vagyok, ő olyan 30 lehet maximum.
Még egy egyeztetés kell, én tegezve hívnám fel, de ezt a 30-as korosztály utálom olyan szempontból,hogy nem tudom kit kell tegezni, meg magázni, elvégre egy késői 30-asnak már velem egykorú gyereki is lehetnek.
Manapság már mindenki tegeződik, kivéve, ha az egyik legalább 15-20 évvel idősebb.
Én 45 vagyok, de időnként 14 évesek is letegeznek, pedig nem vagyok különösebben gyerekes, őszül a szakállam. A tegezés így furcsa, de ha normálisan beszélnek velem, nem sértődöm meg. Változik a világ, még én sem vagyok változásképtelenül vén.
Én is szoktam neten üzletelni, majdnem mindenki letegez.
A 30 évesek is már a tegeződős generációba tartoznak, fiatal kollégáimról tudom, feltehetőleg nem fog megsértődni a nő.
Ha bármilyen hivatalos kapcsolatotok lenne, akár csak bemennél egy boltba vásárolni, akkor nem biztos, hogy jó ötlet lenne letegezni, de az ilyen jófogásos vásárlás más kategória, mondhatni, magánügy.
Ha nem vagy biztos magadban, akkor valami semleges módon köszönj és beszélj, aztán meglátod, ő hogyan válaszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!