Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Margit sussexi hercegné?...

Margit sussexi hercegné? Hogyan magyarosítjuk Meghan nevét és miért?

Figyelt kérdés
Kate wikipédián Katalin cambridge-i hercegnéként szerepel, szóval hasonló lesz Meghan is. Magyarban a legközelebb a Margit van a nevéhez, mert a Meghan vagy Megan a Margaretből származik. Olyat is olvastam, hogy Rachel lesz a királyi neve, dde ez nem volt hivatalos. Viszont akár Margit, akár Ráhel, akár Rasi, elég hülyén nézne ki magyarul, tehát arra tippelek, hogy meghagyják eredeti formájában. De ki dönt erről? Nem hallottam még Külföldi Királyi Családok Neveit Magyarosító Bizottságról, tehát ki dönti el, hogy Harry marad Harry, William viszont Vilmos lesz, Charlotte a wikin Sarolta de kutya se hívja úgy, Diana szntén nem lett Diána. Meghan esetében talán nem is fontos, de ha egy királynak lenne kicsivel rendhagyobb neve? Inkább nem magyarosítanák? Így is elég vicces lesz, mikor majd Charlest Károly királynak fogjuk hívni.

2018. máj. 19. 18:46
 1/10 anonim ***** válasza:
22%

Ő királyi fensége, Meghan, Sussex hercegnője.

Nem, nem a hercegNÉ a helyes megjelölés, mert ez egy kapott cím, amit kaphatott volna önállóan is. Igen, ez akkor is így van, ha a hülye magyar bulvársajtó másképpen hozza.

Senki nem dönt erről: a hülye pletykalapok írnak mindenfélét.

2018. máj. 19. 19:22
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

Amúgy tényleg fura, hogy Harry nem Henrik, de William Vilmos. :D

Károly és Dájáná. Fú, eddig bele sem gondoltam, de így elég furi. :)

2018. máj. 19. 21:46
 3/10 anonim ***** válasza:
25%
Ráhel. Károlyból meg sosem lesz király.
2018. máj. 19. 22:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Elvileg Károly lesz a következő, semmi nem utal másra.
2018. máj. 19. 22:32
 5/10 anonim ***** válasza:
83%
Károly a jogos trónörökös. Persze, ha előbb hal meg, mint az anyja, akkor nyilván nem lesz király, de amúgy meg igen. Persze elvileg a britek többsége szívesebben látná a trónon Erzsébet után egyből Vilmost, de ez nem úgy megy, hogy az alattvalók mit szeretnének, hiába nincs már tényleges hatalmuk, a hagyományaikra nagyon ügyelnek. Semmi értelme nem lenn kihagyni Károlyt.
2018. máj. 19. 22:37
 6/10 anonim válasza:
23%

"Amúgy tényleg fura, hogy Harry nem Henrik, de William Vilmos. :D"

Azért mert Harry nem Harry maradt, hanem egy becenév. Valójában Henry és Henrik lenne. Azért maradt meg Harry, mert ez egy becenév.

Az uralkodók neveit magyarosítják.

Megán esélyesebb lenne, mert van ilyen név a magyarban. De esélyes a Rachel is, vagy pedig maard így. MTA dönt.

Nem hercegnő és nem a bulvársajtó kreálmanya.

Ő Duchess, ami a hercegnő magyar megfelelője. Ha hercegnő lenne az Princess lenne, de ezt csak születés után, az uralkodó, illetve a trónörökös, neki az elsőszülöttje és ezeknek a fiai és lányai kapják meg. Harry gyerekei nem lesznek gercegek és hercegnők, mert oldalág, nem trónörökös.

2018. máj. 20. 05:57
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

6:

A legkevésbé sincs igazad. 1-es vagyok.

Herceg: latin, dux, ducis. A duchess és a duke hercegi rang, melyt kizárólag Magyarországon viselnek csak a királyi család tagjai.

A brit királyi házban a prince egy cím, mely az egyetlen, ami a duke-nál magasabb rangot jelöl, ami szintén hercegi rangot jelent. Sőt, hogy összezavarjalak: a német uralkodói házakban 3-féle hercegi cím is van.

Ha le akarja fordítani valaki, akkor lehet főhercegnek fordítani mondjuk prince of Walest, mely az egyetlen, hivatalosan használható prince-cím.

Ezért mondom, hogy minden egyéb a bulvár találmánya. Forrás: történelem, lehet utánanézni.

2018. máj. 20. 08:34
 8/10 anonim válasza:

"Herceg: latin, dux, ducis. A duchess és a duke hercegi rang, melyt kizárólag Magyarországon viselnek csak a királyi család tagjai."

Miről beszélsz. Én úgy tudom Magyarországról vagy 100 éve elűzték az utolsó kiràlyt. Vagy ezt is a bulvárban olvastam?????

Semmiben nincs igazad. Igen, a Prince magasabb rang, született herceg, de Meghan nem lett Princess, mert azt születéssel kapja a trónörökösi ág született lánytagja. Ha beházasodik hercegné lesz.

Abban igazad van, hogy a Prince of Wales, a legmagasabb fokozat, ő a főherceg.

[link]

Princesses are usually the daughters or granddaughters of a king or queen. Traditionally, a "commoner," or a woman possessing no royal rank, can gain the title of princess by marrying a prince, with the possibility of later becoming a queen.

A duchess is the wife or widow of a duke, or a woman who equally holds the rank of duke in her own right, according to "The Index to Main Families, Persons, Places and Subjects in Egle's Notes and Queries" (John C. Francis, 1887).

2018. máj. 20. 10:56
 9/10 anonim válasza:

Megán

Ma olvastam így valahol

2018. máj. 20. 15:40
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Meghán hercegNÉ. Ugyanis nem örökölt, hanem szerzett cím a férje révén. Diana is hercegné volt.
2018. máj. 20. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!