Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miert van az, hogy sok ember...

Miert van az, hogy sok ember elvarja telefonon, mikor o hiv idegenkent, hogy en mutatkozzam be neki eloszor?

Figyelt kérdés
Megkerdezi, hogy en ki vagyok ahelyett, hogy o megmondana, hogy ki es mit szeretne. Etikett szerint ez igy helyes? Mert nekem pofatlansagnak tunik.
2010. jún. 13. 11:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
teljesen igazad van. neki kellene előbb bemutatkozni.
2010. jún. 13. 11:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én erre rávágom, ha kérdezik "kivel beszélek", hogy miért, kit hívott?

Az a minimum, hogy tudom kit hívok fel...

2010. jún. 13. 11:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Annak kell először bemutatkozni, aki a hívó fél. én ilyenkor szoktam mondani,hogy ön hívott, talán mondja meg kicsoda és mit akar:)
2010. jún. 13. 11:19
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Ha idegent hívok, én mindig bemutatkozom. Honnan is tudhatná, hogy ki vagyok, ha nem ismer. Iszonyat bunkóságnak tartom, aki nem teszi. Nem is foglalkozok azzal, hogy mit akar amíg be nem mutatkozik.
2010. jún. 13. 11:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Múlt héten 2x hívott egy nő, rosszul nyomta be a számot. Miután beleszóltam megkérdezte: Ki beszél? Mondom neki ki vagyok, hát ő nem engem akart, ő a lányát hívta Oladon, mondom neki, nem, engem hívott, azt leraktam. Másodszor is: Ki beszél? Na ekkor kinyomtam, mert rondát mondtam volna neki.
2010. jún. 13. 12:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Hú,ez engem is nagyon idegesít....
2010. jún. 13. 12:20
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha vezetékes telefonon hívnak, akkor bemutatkozással szoktam felvenni a telefont, mivel értelemszerűen többen is lakunk egy háztartásban!

Ha mobilon keresnek, sosem mutatkozok be, mivel feltételezem, hogy ha már valaki hív, az tudja hogy ki vagyok, és miért hív, elvégre valahonnan meg van neki a telefonszámom! Lényegtelen, éppen most akadtam ezen én is ki, a héten már másodszorra hívtak tévesen mobilon! Egyikük egy banktól volt, annál nem tartott sokáig elintézni a dolgot, egy fiatal csajszi volt, mondta hogy "mondjuk össze" még egyszer a telefonszámot, ha stimmel, akkor beírja hogy téves, és többet nem zaklatnak. Hát stimmelt! :)

Ma feszt a vízóra állást akarta nekem bemondani egy nő, hiába mondtam, hogy nem jó számot hívott, bizonygatta, hogy ő ezt kapta meg, és ne szívassam! Illedelmesen elnézést kértem, elmondtam még egyszer, hogy márpedig nekem semmi közöm a vizesekhez és letettem... Másodszor is felhívott, ebben az esetben már én kértem, hogy "mondjuk össze" a telefonszámokat, és kiderült hogy kétszer is félretárcsázott, teszem hozzá másodszorra sem mutatkozott be, de nem is nagyon érdekelt... Csak azt nem tudom megérteni, hogy ha már félretárcsázok, akkor miért nem lehet azt mondani, hogy elnézést, xy vagyok yx-et kerestem volna, ne haragudjon a zavarásért és el van nézve... Nem még neki áll feljebb, hogy biztos én vagyok a hülye! :D

2010. jún. 13. 18:52
 8/11 A kérdező kommentje:
En is sokszor vagyok igy, mint te utolso hozzaszolo. Sokszor van, hogy mondom, hogy teves es meg utana nekik all feljebb es van, aki 2-3 alkalommal utana is kepes felhivni. A multkor ejjel 12-kor hivott egy no, aki mar elotte hivott es mondtam, hogy teves. A multkor pedig a -hangjabol itelve - egy fiatal lany hivott, aki azt kerdezte, hogy ki vagyok, mit dolgozom, lakcimem, mindent, de o semmit magarol nem mondott. Amikor mondtam, hogy mutatkozzon be, o volt megsertodve es letette. Nem ertek bizonyos embereket...
2010. jún. 13. 19:00
 9/11 anonim válasza:

Sziasztok!

Igen, adatokat kikérni ismeretlenül nagy szemétség...

Remélem, hogy a neved után nem árultad el Neki a lakcímedet és a munkahelyed címét?!?

Velem sokszor fordul elő, hogy felhívnak mobilon és rákérdez a mevemre, hogy én Az vagyok -e és csak utána mutatkozik be és mondja el, hogy Ő ki!!!

Mostanában én is többször követtem ezt a módszert, ha nem vagyok benne biztos, hogy azt a személyt hívom, mert akkor hívom először...

Szerintetek ez is bunkóság?????

Köszönöm, ha nekem is írtok!!!

2010. jún. 15. 13:08
 10/11 A kérdező kommentje:
Kedves Utolso. En ugy vagyok vele, hogyha en hivok valakit, akkor mutatkozzak be en, mert ha eloszor hivom es valoszinuleg nem ismeros neki a szamom sem, akkor fogalma sem lesz, hogy ki vagyok. Szoval ha en akarok valamit valakitol ismeretlenkent, nekem illik bemutatkozni es elmondani, hogy mit akarok.
2010. jún. 15. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!