Csak szerintem nagyon sértő, hogy nem fognak velem kezet?
Országonként és időszakonként is változó.
Pár éve még hülyének néztek, ha véletlenül a sorban nőnek is kezet nyújottam, mert mint írják, a nő nyújt először.
Nem beszélve arról, hogy ugya a kézcsók és a kézfogás közt volt egy átmeneti pár évtized, ahol azzal tiszteltük meg a nőket, hogy velük nem pacsizunk, mert bunkóság.
Németeknél pl. már ott tart a dolog, hogy amikor először költöztem ki tartósabban, és eljártam sportklubokba, ők várták el hogy mi pasik nyújtsunk kezet, mert itt így szokás. Ha nem tettük, az volt bunkóság, mert úgy vették, hogy lekezeljük öket.
Valószínűleg nincs benne rosszindulat, így szokták, de tény, hogy elég hülyén jön ki. Mert így a férfiakat megtisztelik azzal, hogy személy szerint, egyenként üdvözlik őket, a nőknek meg csak egy kollektív sziasztok vagy jó napot jut.
Ezért van az, hogy jobb helyeken már vagy mindenki kezet fog, vagy senki és csak köszönés van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!