Előkelő étteremben mennyire illik otthagyni az ételek nagyját?
Figyelt kérdés
Rossz evő vagyok és általában mindenből csak egy bébiadagnyit szoktam megenni, a többit otthagyom a tányéron. Attól félek, hogy előkelő étteremben emiatt rossz szemmel fognak nézni rám (jövő héten lesz az alkalom, meghívtak). Ilyenkor mi az illem, hogyan szokás kezelni az ilyen helyzeteket?2018. febr. 23. 22:29
1/9 anonim válasza:
Előkelő étteremben nem illik ezt bébi, ha otthagyod az ételt, kivágnak mint hasas macskát szarni.
2/9 anonim válasza:
Francot, első csak trollkodik.:-) Igényes étteremben amúgy sem a mennyiségre mennek rá, és a vendég kívánsága az első. Nyugodtan megbeszélheted a pincérrel, hogy kisétkű vagy, mit tudna ajánlani, de akkor se dől össze a világ, ha a fele kaját otthagyod a tányéron.
3/9 A kérdező kommentje:
Értem, tehát beszéljem meg a pincérrel, hogy kis adagot hozzon? És addig mit illik csinálnom, ameddig a többiek étkeznek az asztalnál? Az a helyzet, hogy én kerülni szoktam az éttermeket, de most belerángattak ebbe, ráadásul azt mondják hogy nagy asztalok lesznek, így külön ciki számomra az egész.
2018. febr. 23. 23:19
4/9 anonim válasza:
Ne beszélj meg semmit, nem vagytok egy szinten. Te vagy a vendég, te parancsolsz, neki az a dolga, hogy végrehajtsa. Ha otthagyod a háromnegyed részét, ahhoz sincs semmi köze, az a dolga, hogy vigye el gyorsan és hangtalanul. Ha az asztaltársak hosszabban esznek, húzd magad is az időt, pl. többször teszed le a kanalat, szájat törölsz, iszol egy fél kortyot, kedvesen az asztaltársnak mondsz valamit (megvan az olimpiai aranyunk), újból szájat törölsz, folytatod az evést, stb.
5/9 anonim válasza:
Igen, a pincér azért van, hogy kiszolgáljon, utolsó, de nem a lábtörlőd, hogy gáz lenne tanácsot, javaslatot kérni tőle, ezt csak prolimentalitásúak gondolják.:-) Tisztában van az ételekkel, adagokkal, és ezzel IS ki tudja szolgálni a vendéget, hogy információt, javaslatot ad. Elég sok első osztályú étteremben voltam már. Otthagyhatja a vendég 2 falat után is a kaját, de sokkal korrektebb, ha tudja előre, hogy nem fog sokat enni, hogy ennek megfelelően választ ételt.
Egyébként nem kötelező végigenni egy 4-5 fogásos komplett menüsort, választhatsz csak előételt, vagy ún. köztes ételt is, elég nagy választék van jobb helyeken, meg egy könnyű desszertet.
6/9 anonim válasza:
Annyit egyél csak, amennyi jólesik, a maradékot meg előkelően borítsd bele egy reklámszatyorba, és vidd haza a cicáknak.:)
7/9 anonim válasza:
Már nehogy egy hétosztályos pincértől kérjél tanácsot...
8/9 anonim válasza:
Vigyél engem is magaddal és garantáltan nem lesz maradék.:)
9/9 anonim válasza:
Régi kérdés, de én se -bírom soha megenni az adagokat, nem is járok étterembe, csa ha nagyon muszáj. Pl esküvőn, 3 emberre való adagot kaptam, felajánlgattam a többieknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!