Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Középiskolai fiúkollégiumban...

Középiskolai fiúkollégiumban elvárható-e a kollégistáktól, hogy felálljanak (akár fektükből) az ágyukról (székükről), amikor a kollégiumvezető nő belép?

Figyelt kérdés
2018. febr. 13. 10:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
57%
Már nem azért, de ha a férfiak meg a nők jogilag egyenlőek, akkor a férfinak miért kellene felállnia, ha egy nő lép a helyiségbe? Nem a középkorban vagyunk már. Szerintem pont az ilyen ósdi megkülönböztetések hátráltatják azt, hogy a nőket azonos félként kezeljék.
2018. febr. 14. 19:08
 12/19 anonim ***** válasza:
63%
Ezt a kérdéstől függetlenül írtam. Ha vezető, vagy felettes lép a helyiségbe, akkor illik tiszteletet mutatni.
2018. febr. 14. 19:10
 13/19 anonim ***** válasza:
Az hogy jogilag egyenlőek és mit mond az illemszabály - az két különböző dolog. Dőreség egybemosni.
2018. febr. 14. 22:47
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem értek veled egyet.
2018. febr. 15. 04:45
 15/19 anonim ***** válasza:

A kollégiumi vezetőre bízott tanulók azért nem kompetensek ezt a "felállás elvárás dolgot" minősíteni, mivel a kollégium vezetőjére van bízva az, hogy a rábízott tanulókat az alapvető emberi tiszteletre és rendre tanítsa, legalábbis a kollégiumi körülmények között.

Szerintem annak van joga minősíteni a kollégiumi vezetőt, aki már tett le ebben a vonatkozásban valamit az asztalra, tehát vagy a gyermekét, vagy a rábízott gyerekeket, tanulókat sikeresen felnevelte, fáradságos és lelkiismeretes munkájával. Igen, mivel az ilyen tanár vagy szülő már tudja, mit is jelent felnevelni és gondoskodni valakikről, aki pedig ilyet még nem csinált, annak még kevés ebben a vonatkozásban az ismeretei, mivel ezt csak a gyakorlat során lehet megtapasztalni, elméleti módon és könyvekből ezt megtanulni nem lehet. :)

2018. febr. 15. 07:40
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha nem is értünk egyet a dokival, mégis elfogadjuk és végrehajtjuk az utasításait. Ugyanúgy a viselkedési- és illemszabályokkal: ha nem is értünk egyet velük, magunkévá tesszük (már aki), mert generációkon keresztül alakult, tökéletesedett és nem utolsó sorban, jobbá tesz bennünket.
2018. febr. 15. 11:20
 17/19 anonim ***** válasza:
56%
Én felállnék, de bele is ültetném.
2018. febr. 15. 16:24
 18/19 anonim válasza:
Felállok, ha az a kollégiumvezető nő jó punci ;)
2018. febr. 15. 18:24
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem ha vki belép egy helységbe, akinek joga van belépni (tehát nem a betörő vagy egy random emberke) és a másik ELVÁRÁSNAK érzi, hogy felálljon, ott az illetővel van baj. Ez sima illemszabály. És nem függ attól, milyen nemű, korú a belépő. Persze, itt is vannak kivételek... ha hajnali 2kor állít be a vezető, akkor ő a bunkó, hogy alvás közben zavar.
2018. febr. 21. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!