Hogyan hagyjam abba a káromkodás?
Sajnos sokat káromkodok, ez betudható annak,hogy 1 évig nem feltétlenül a legalkalmasabb emberrel töltöttem el az iskolai napot. Beparáztam 9. év elején,hogy elment 2 legjobb barátom és nem lesz kivel beszélgetni így jött ez a srác. Nos vele mrgszakítottam a kapcsolatot véglegesen de a káromkodás vissza maradt sajnos.
17/f
Tetszik egy lány is, udvarolgatok is neki amikor össze futottam az egész családdal a piacon kényesen ügyeltem arra,hogy egyet se káromkodjak, ez már jó nem?!
Szóval,hogy lehet leszokni róla? A b++ helyett valami "töltelék szó"? Igénytelen a káromkodás, vannak helyzetek amikor ez normális dolog, vagy ezzel nyomatékosítunk de ezt nem egész nap kell.Köszi a válaszokat
"Beparáztam" => magyarul: féltem.
Keress olyan szavakat, amelyeket ki lehet mondani az adott helyzetben, és akkor nem kell káromkodni.
Mi azt szoktuk mondani, hogy AZBESZT :D >>> Youtube
Az nem csúnya, aki tudja miről van szó, annak meg poén.
Igazából köszönöm a válaszokat! Én hallottam azóta, "A túróba!" szót
Tankcsapdát hallgatok főként, nem onnan jön az isten káromlás. A basszus jó amúgy? :D Első neked még annyit,hogy utálom a szlenget de nyelvtaton erről tanultunk és pár szó rámragadt :) a barátaim akkor kezdik el a káromkodást amikor én...
Mikor káromkodni akarnál, gondold át mit fognak rólad gondolni mások, inkább ki se nyisd a szád. Képzel azt, hogy az igazgató ott áll mögötted. Használj ,,IQ bajnok" szavakat. Gondold ki előre a mondatot.
Vagy azt is csinálhatod, hogy kiszabsz egy összeget, pl. 20 forintot, és a nap folyamán strigulázod, ahászor csúnyát mondtál. A nap végén tegyél annyi pénzt egy perselybe, amennyit kell. Ezt add oda a szüleidnek.
Ezt pepitában is lehet. Amelyik nap nem káromkodtál, megjutalmazod magad valamivel.
Kérd meg a barátaidat, hogy szóljanak rád HANGOSAN, hogy ne káromkodj.
,,Töltelék szavak": a manóba (én mindig ezt használom, jó poén, ezzel szoktam le), A teremburáját, a francba, a fenébe.
Vagy ha azt akarod mondani: Ba***+ ezt nem hiszem el! Mondj annyit, hogy Ezt nem hiszem el!
Kezdetben ennyit tanácsolok. Én is átérzem a helyzeted, nagyon nehéz leszokni. De ha kitartó vagy sikerülni fog!
Üdv, egy másik leszokó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!