A "neked" szót mondat közben kis vagy nagy betűvel írjátok?
Figyelt kérdés
2010. jún. 3. 11:20
1/10 anonim válasza:
Kicsivel.Miért kéne naggyal.
Ezt a választ neked írtam. Pl.
2/10 anonim válasza:
Aki fontos, és megtisztelem vele (legjobb barátaim, barátnőm), annak naggyal. Mindenki másnak kicsivel.
3/10 anonim válasza:
Én kicsivel szeretem, de van pár ember aki elvárja, hogy ha neki írok akkor nagy betűvel írjam. Nekik direkt külön nagy betűt írok, had örüljenek.
4/10 anonim válasza:
általában kicsivel, de ha a címzett van a középpontban, őt hangsúlyozod, akkor lehet naggyal is
5/10 anonim válasza:
Én mindig kicsivel írom, de nagyon sokszor írják nekem naggyal.
6/10 anonim válasza:
Mindig kicsivel, mint ahogy az ő, övé, őt, te, téged, tiéd, stb. szavakat is, mert ezek nem tulajdonnevek.
7/10 anonim válasza:
Szerintem kicsivel, de utána néztem a helyesírási szótárban és azt mondja ki, hogy közneveket, névmásokat kisbetűvel írunk. Ettől eltérni stilisztikai okokból szépírók szoktak, illetve FOKOZOTT tiszteletadás jele lehet.
Így mindig kisbetűvel írom, csak ha valami kérelmet írok valahova az Ön szót írom naggyal.
8/10 anonim válasza:
Csak a nagyon közelálló embereknek írom naggyal, másnak kicsivel.
9/10 anonim válasza:
néha naggyal, ha ezzel ki akarom fejezni a tiszteletem.
10/10 anonim válasza:
Én is inkább naggyal írom.
Ahogy az "Önnek"-et is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!