Nem szúrja a szemeteket ha valaki 4-5 írásjelet tesz a mondat végére?
Egy felmérés szerint 3-nál több írásjel zavarja az embereket, és 60%-ból már irritációt is kiválthat. Én sajna ebbe a csoportba tartozom. A sok smiley használata pedig a belső bizonytalanságról árulkodik. A szavak rövidítése, pl. vok a vagyok helyett nemtörődöm, felületes személyiségre utalhat.
Egyszer írták valahol, hogy ez csak internet, itt miért kellene figyelni arra, hogyan írunk. Viszont szerintem mivel egy napból kb. 1 órát (legalább) eltöltünk internetezéssel, igenis fontos, hogy itt is odafigyeljünk magunkra.
A sok írásjeltől meg nem fontosabbnak érzem a mondanivalóját, hanem fordítva. Inkább el sem olvasom, ha ilyennel találkozok.
NEM!!!!!44444NÉGYNÉGY!4444
Na jó, viccet félretéve. Engem is zavart eleinte, de túltettem magam rajta. Attól, hogy 50x leírják valakinek, hogy ez mennyire zavaró, nem fogja abbahagyni. Legalábbis a többségét nem fogja érdekelni. Akkor én meg minek foglalkozzak velük?
"Mintha nem lennének biztosak abban, amit mondanak."
A három ponttal végződő mondat nem azt jelenti, hogy a leírója ne lenne biztos a mondandójában. Azt jelzi, hogy a mondandóját nem zárta le, az tovább folytatható, tovább gondolható mások által is. (Persze, minden egyes mondat után nem szerencsés használni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!