Rosszul tudom, hogy a halmozott felkiáltójel a mondat végén kiabálást, ordítást jelent?
Figyelt kérdés
Engem iszonyatosan zavar, hogy egyre többen minden egyes mondatuk után minimum 1, maximum sok felkiáltójelet tesznek. Csak én vagyok ilyen?2009. júl. 29. 18:50
1/5 anonim válasza:
Nekem nem számít. Vannak azért ennél nagyobb bajok is.
2/5 anonim válasza:
Engem is zavar, mikor valaki minden egyes mondat végére felkiáltó jelet tesz...olyan érzést kelt bennem, hogy azt hiszi, hogy ő most nagyon megmondja a tutit és senkinek sincs igaza, csak neki. Ez is mutatja, hogy egyeseknek mekkora az egója...
3/5 anonim válasza:
Nekem is olyan érzésem van, mintha üvöltözne az illető! Elég idegesítő, meg néha ijesztő. Az ilyen ember lehet, hogy még búnyózna is az igazáért :-))
4/5 anonim válasza:
Engem is zavar a sok felkiáltójel!!!!!!!!!!
5/5 anonim válasza:
A halmozott felkiáltójel nem minden esetben jelent kiabálást. Jelenthet fokozott figyelem-felhívást is, de csak bizalmas körökben lehet használni. Például, ha táborszervezőként a mindenkinek kiküldött levélbe azt írod, hogy "hálózsákot mindenki hozzon magával!!!", az elfogadható, nem kiabálás, hanem a dolog fontosságát jelzi. Persze helyesebb lenne mondjuk nagyobb betűvel, félkövéren és egy felkiáltójellel. :)
Egyébként - hivatalos formában, vagy ismeretlenül - valóban illetlenség, nyelvtanilag pedig mindig helytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!