Mi a borravaló célja?
Figyelt kérdés
Egyesek szerint a borravalót azért adjuk (pl. a fodrásznak), mert szolgáltatást veszünk igénybe, a fizetése alacsony, meg vagyunk elégedve a munkájával, stb. Mások szerint az, hogy a fizetése alacsony az csak egy következménye annak, hogy úgyis kap borravalót, lehet csökkenteni... És miért kap borravalót ? Mert a vendég így mutatja ki a felsőbbrendűségét. Vagyis matatod a hajamat, bajuszomat, belenyúlsz az orrlyukamba (kivágni a szőrt), belátsz még a fülembe is, forgatod a fejemet - de mégis én vagyok az úr, én parancsolok neked, én fizetek !2017. dec. 3. 09:51
11/11 anonim válasza:
A szolgaltatás minőségéért. Én amúgy nem adok mindig, csak ha tényleg olyan. De én is olyan helyen dolgozom, ahol néha akad borravaló, és mivel az én fizetésem (is) alacsony, én hiszek abban, hogy igenis extra (borra/sörrevaló).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!