Honnan ered a szokás? Mióta van ez így?
A halottaknak páros, az élőknek páratlan virágot adnak.
Mióta szokás ezt így?
7-es hsz
Egyszer sem kellett volna elmenni hozzájuk. Akkor legalább nem írnál gyűlöletbeszédet.....és még a muszlimokat szólják le egyesek....mindenki a maga háza táján sepregessen.
De azt el kell ismernem, nagyon tájékozott vagy a páros és páratlan virággal kapcsolatban :-) :-) Gratula!!
Igazából helyfüggő, nem mindenütt terjedt el a köztudatban ilyen szokás, persze illemként most is él valamiért, de nem tudják honnan ered, de mondtam, hogy sanszos a pogány babona.
Az ilyen hagyományok országonként is eltérőek, valahol épp páros számú virágot adnak ajándékba.
A páratlan dolog leginkább Oroszországra jellemző.
"A páratlan dolog leginkább Oroszországra jellemző."
A páros dolog, bocsi.
13-as köszönöm a hozászólásodat.
Valami ilyesmire gondoltam én is. Hiszen a gyász színe is változik helyenként, és biztosan a páros szál virág is valami hasonló szokás lehet.
Reméltem talán akad itt valaki, aki olyan helyen él, ahol nincsen ilyen szokás a halottakkal, vagy többet tud erről.
Értékelem a tájékoztatásodat :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!