Hogyan vélekedik a református vallás az önkielégítésről? Mi a teendő az alábbi helyzetben a református hit szerint?
Azt tudom, hogy a rk. vallás az önkielégítést a halálos bűnök közé sorolja, amit minél hamarabb meg kell gyónni a papnak. Amíg ez nem történik meg, addig elvileg áldozni sem szabad.
A református vallás hogyan vélekedik az önkielégítésről? Azt gondolom, hogy ez is arra ösztönöz, hogy hagyjunk fel e cselekedettel, és ott nincs papnak gyónás.
Református tanítások szerint mi van akkor, ha valaki meg akar szabadulni ettől a rossz szokástól (önkielégítéstől), még bűnbánatot is tart, imádkozik, de annyira mélyen benne van, hogy egyelőre nem tud felhagyni vele?
Nálunk ilyen kérdésekben nincs hivatalos álláspont.
Viszont nálunk nincs halálos meg bocsánatos bűn. A református nézet szerint a bűn (egyes szám) az elsődlegesen az állapot amikor Istentől el vagy választva, és ennek következménye a (többes szám) bűnök elkövetése.
Amit viszont figyelembe kell venni, Jézus azt mondja hogy " 28Én viszont azt mondom nektek, hogy mindaz, aki asszonyra néz azért, hogy megkívánja őt, már házasságot tört vele a szívében" (Máté 5:28)
Ez mondjuk nem pont a maszturbálást írja le, hanem amikor arról fantáziálsz (pl. maszturbálás közben) hogy kivel mekkorát szexelnél. Tehát nem ez az út a tökéletességhez, bár bárcsak ne lenne más vétked...
Az idézett ige nem csak a házasokra vonatkozik szerintem.
Nem említette Jézus, hogy csak házasokra vonatkozik.
Azzal én is tisztában vagyok, hogy ez bűnnek számít.
A kérdés az, hogyan lehet ettől megszabadulni? Illetve ha valaki már imádkozik ebből való szabadulásért, de vissza-visszaesik, arra mit tanácsol a ref. egyház?
szia! amit csinálsz, az egészséges és természetes.
a vallás hozzáállása az, ami nem egészséges.
Nem kell ettől megszabadulnod.
Hogy valaki túl tud-e lépni egy bűnén, vagy mindig visszaesik, az csak saját magától függ. Istenhez lehet imádkozni, de segíteni magadon neked kell. Isten abban segít, hogy olyan lelkületet ébreszt benned az imádságod és a jó szándékodért, hogy könnyebben erőt tudsz venni magadon.
De a nagy lépést neked kell megtenned, a bűnt neked kell elhagynod. Ne várd azt, hogy imádságtól egyik napról a másikra elmúlik a kísértésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!