Hogyan mutakozzak be?
Szerintem, az édesanyjának mutatkozz be először. Te köszönsz előre de neki kell kezet nyújtania mert ő az idősebb és mert nő.
Aztán jöhet az após, szintén te üdvözlöd majd ő nyújt először kezet mert idősebb nálad.
A sorrend a következő: belépsz, köszönsz, bemutatkozol. A belépést azért említem, mert ha a barátnőd visz haza, akkor engedd őt előre belépni.
Köszönés: a mi kultúrkörünkben ilyen helyzetben elvárják a Kezeit csókolom és a Jó napot kívánok-at.
Bemutatkozás/bemutatás: ha a barátnőd nincs jelen, akkor magad kell bemutatkoznod. Először az édesanyának - de nem azért mert idősebb és nő (ez is igaz), hanem azért, mert ő van otthon, te jöttél hozzá (mindig az köszön előre, aki belép vagy kimegy valahonnan). Tehát először az édesanyának, majd az édesapának. Rájuk nézve, hangosan és érthetően mondd: Kovács József vagyok. Ha a barátnőd jelen lenne, akkor ő mutasson be a szüleinek és nem fordítva, vagyis ne a szüleit mutassa be neked. Ezt kb. így lehet helyesen megtenni: Édesanyám, ő itt Kovács József, a barátom.
Kezet senkinek se nyújts, ha ők nyújtanak, akkor fogadd el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!