Th1sN0 kérdése:

Hogyan mutakozzak be?

Figyelt kérdés
Eljutottunk a barátnőmmel a szülőkkel való találkozásig, ami szép és jó, illemszabályokat tudom, de azt nem, hogy az édesapjának(szerintem neki, de segítsetek) vagy az édesanyjának mutatkozzam először, és hogy én nyújstak kezet vagy mint érkező személy várjam hogy ők tegyék ezt meg?

2017. okt. 31. 01:44
 1/3 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem, az édesanyjának mutatkozz be először. Te köszönsz előre de neki kell kezet nyújtania mert ő az idősebb és mert nő.

Aztán jöhet az após, szintén te üdvözlöd majd ő nyújt először kezet mert idősebb nálad.

2017. okt. 31. 02:02
 2/3 anonim ***** válasza:
77%
Az elsö tökéletesen jó választ adott, a lepontozót azért megkérdezném, mi kifogása van ez ellen?
2017. okt. 31. 07:03
 3/3 anonim ***** válasza:

A sorrend a következő: belépsz, köszönsz, bemutatkozol. A belépést azért említem, mert ha a barátnőd visz haza, akkor engedd őt előre belépni.

Köszönés: a mi kultúrkörünkben ilyen helyzetben elvárják a Kezeit csókolom és a Jó napot kívánok-at.

Bemutatkozás/bemutatás: ha a barátnőd nincs jelen, akkor magad kell bemutatkoznod. Először az édesanyának - de nem azért mert idősebb és nő (ez is igaz), hanem azért, mert ő van otthon, te jöttél hozzá (mindig az köszön előre, aki belép vagy kimegy valahonnan). Tehát először az édesanyának, majd az édesapának. Rájuk nézve, hangosan és érthetően mondd: Kovács József vagyok. Ha a barátnőd jelen lenne, akkor ő mutasson be a szüleinek és nem fordítva, vagyis ne a szüleit mutassa be neked. Ezt kb. így lehet helyesen megtenni: Édesanyám, ő itt Kovács József, a barátom.

Kezet senkinek se nyújts, ha ők nyújtanak, akkor fogadd el.

2017. okt. 31. 09:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!