Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit tehetnék ebben az esetben...

Mit tehetnék ebben az esetben az egyetemen?

Figyelt kérdés
Jól tudok jegyzetelni, meg bejárok órára, ezért sokan kérnek jegyzetet tőlem. Ezzel egy darabig nincs is gond, csak zavar, hogy egy idő után rengeteg idő elmegy vele, hogy scannel-getek, meg másoknak segítek. Néha olyan emberek is kérnek jegyzetet, akik be se járnak órára. Nem akarok bunkó se lenni, de úgy érzem, kihasználnak.

2017. szept. 30. 22:55
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Fényképezd le, az megvan másodpercek alatt. Aztán meg kérjél cserébe te is valamit.
2017. okt. 1. 01:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Basszus, másolgassák ők, ha már elkérik...
2017. okt. 1. 11:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy jegyzetet elkérnek tőlem, akkor megmutatom, ő meg lefotózza ott helyben a telefonjával. Ha meg nincs nálam éppen, akkor megmondom, hogy most nem tudom odaadni, de ha tud várni, akkor holnap (vagy amikor van közös óránk) elhozom. A lényeg az, hogy kölcsönbe nem viheti el (hogyan tanulnék akkor?) és ne nekem kelljen bescannelni meg küldözgetni, hiszen nem az én érdekem az egész.
2017. okt. 7. 00:53
 4/5 A kérdező kommentje:
oké, köszi.
2017. okt. 7. 11:39
 5/5 anonim válasza:

Valamit valamiért.

Ha tőlem rendszeresen kérnek valamit, én is várok valamit cserébe.

Semmi sincs ingyen. Az idő = pénz.

Persze nem kell itt nagy dolgokra gondolni, hogy áruld a jegyzeteidet,

de cserébe pl. egy tábla csoki vagy fizetnek egy kört Neked jó cserealap lehet akár.

Vagy találj ki valamit, amire szükséged van. Ezeket csak példának hoztam fel.

Lehet lepontoznak ezért, de szerintem senki se szívesen csinálná ezt HOSSZÚtávon.

Olyan, mintha valakinek a rabszolgája lennél kb.

2017. okt. 7. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!