Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az egyetemen egy srác elterjes...

Az egyetemen egy srác elterjesztette, hogy úgy kerültem be, hogy megfektetett az egyik tanár, mit tehetnék, hogy vége legyen a pletykának?

Figyelt kérdés
Bekerültem egy művészeti szakra, ahova kellett alkalmassági, 16-an vagyunk, abból 2 lány, többi fiú. A másik lány elég semleges, nem kommunikál senkivel, róla nem pletykálnak. Valamelyik fiú csoporttársam kitalálta, hogy én azért kerültem be, mert szexuális kapcsolatom volt az egyik tanárral, azóta hallok ilyen kiszűrődő mondatokat tőlük, amikor szünetben együtt vagyunk. Nekem ez nagyon kellemetlen, mert semmi okot nem adtam rá, azzal a tanárral nem is szoktam beszélgetni, csak előkészítőn segített sokat még anno. Mit tehetnék? Nem tudom, hogy konkrétan melyikőjük volt, aki ilyesmit kitalált, de teljesen elvette a kedvemet az egésztől és félek, hogy ebből nagyobb pletyka is kerekedik.
2012. okt. 10. 16:14
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem amikor ott van mindenki, akkor kérdezd meg, hogy ki az a pletykafészek, aki hazugságokat terjeszt rólad, és világositsd fel, hogy ezért fel fogod jelenteni, mert valótlanságot terjeszt rólad meg a tanárról is.
2012. okt. 10. 16:17
 2/8 anonim ***** válasza:
33%
Így volt!?
2012. okt. 10. 16:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Miért lett volna így? Úgy tűnik, fiú létére nem tudja elviselni, ha egy lány is van annyira tehetséges, mint ő.
2012. okt. 10. 16:22
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
Én a másik 15 ember jelenlétében mondanám, hogy most van vmi, amit szeretnél elmondani. És akkor elkezdheted, hogy eleged van belőle, hogy egy rosszindulatú senki ilyen pletykákat terjeszt rólad, mert kinek ne esne rosszul, ha alaptalanul meggyanúsítják ilyennel. És legalább legyen olyan korrekt, hogy felvállalja, hogy ő kezdte el terjeszteni.
2012. okt. 10. 16:25
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

Ha nagyobb csoportról lenne szó, azt mondanám, hagyd rájuk a hülyeségüket. Aki értelmes, az nem ítélkezik addig, amíg meg nem bizonyosodik arról, hogy igaz-e vagy sem. Aki meg idióta, annak nem kell a társasága. Így viszont valóban elég kellemetlen, mert nem tudod őket elkerülni, nem meghallani.

Én ezt mondanám, amikor mindenki ott van: "Hallom, valakinek nagyon unalmas az élete, ha ennyire ráér, hogy másokról találjon ki történeteket. Az én kitalált szexuális életem helyett inkább a sajátjával kéne foglalkoznia." - S ezzel lezártnak tekinteném a témát. Mindezt nem úgy adnám elő, mint egy idegbeteg, mert az megint gyanús lehet az összeesküvés-elméletek kedvelőinek, ők meg láthatóan benne vannak a körben. (Még hogy a pasik nem pletykásak...)

2012. okt. 10. 16:27
 6/8 A kérdező kommentje:
Itt a fiúk azt hiszik, hogy hatalmas művészek egytől egyig. Én meg kicsit kilógom a sorból, szeretek öltözködni, mosolyogni, adok magamra, nem vagyok az a tipikus tarisznyás művészcsaj. Gondolom, ezért találta ki valamelyik, hogy aki a külsejére igényes, az már belül nem hordozhat értékeket.
2012. okt. 10. 16:39
 7/8 anonim ***** válasza:
82%

Amúgy én már volta hasonló helyzetben, csak engem nem egy tanárommal boronáltak össze, hanem egy ismert zenésszel, aki jóval idősebb nálam. Annyi alapja volt, hogy ismertük egymást. Én nagy ívből le...tam őket. Amikor valaki odajött megjegyzéseket tenni, visszakérdeztem, hogy "tééényleg? Mondd már, milyen volt? Láthatóan jobban értesült vagy mint én! Remélem legalább élveztem."

Amúgy minden csoda pár hétig tart, az én esetemben sem tartott tovább 1-2 hónapnál. Ha nem lovagolsz az ügyön, nem lesz izgalmas. Ha meg elhiszik, de nem emlegetik majd, az már jó. Kit érdekel, mit gondolnak, csak fogják be a szájukat.

2012. okt. 10. 16:57
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd, a pletykák gyorsan elcsendesednek, főleg az ilyenek. Ha elkezdesz rajta lovagolni, csak rosszabb lesz. Szégyellem magam fiúként helyettük is, mekkora tahók.
2012. okt. 10. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!