Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért teszik a tinik minden...

Miért teszik a tinik minden kérdésük végére ezt: "vagy valami"?

Figyelt kérdés
Esetleg nincs szókincsük?
2010. máj. 27. 22:05
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Talán mert bizonytalanok abban, hogy jól fejezték e ki magukat, vagy valami. :D
2010. máj. 27. 22:11
 2/6 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem nincs szókincsük. Keveset olvasnak, azt is a neten, mindenféle rövidítéssel. Nézd csak meg a helyesírásukat.

Engem az "így" szó használata zavar rettenetesen. Minden mondatban kb. 3-4 "így" szerepel, teljesen feleslegesen.

2010. máj. 27. 22:18
 3/6 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem inkább azt írják, hogy "vagy vmi ilyesmi",legalábbis én azt szoktam... Én bizonytalanság miatt írom, beszédben is sokszor használom. Meg gondolom a megszokás is közrejátszik :) Azt nem hinném, hogy amiatt lenne, hogy nincs szókincsem, ennek ugyan mi köze hozzá? Ezt akkor mondod, mikor elmondasz egy mondatot, csak nem igazán vagy biztos abban, amit mondtál (én ált. nem vagyok biztos benne, amit mondok :D) Akinek a szókincsével van baj, az "izézik", meg "na tudod"-ozik :D De szerintem még ez se feltétlenül igaz... Csak szófordulat.
2010. máj. 27. 22:27
 4/6 anonim válasza:
"hát" na ezt is sokat használják... hát hát hát ez van.
2010. máj. 28. 21:08
 5/6 anonim válasza:
79%

Szópótló szó lett! Izé helyett most ez jött divatba, meg a szercsi, puszcsi, ajcsi, szopcsi, nyalcsi, sziócsi és sorolhatnám, na meg a rövidítések, amik számomra néha kódolt szavak:S

nem értem én sem, hogy mért nem lehet magyarul beszélni, kommunikálni. Abban pedig nagy igazság van, hogy nem olvasnak eleget, és borzalmasan rossz a helyesírásuk. Szex helyett kicsi nyelvtan nem ártana!!!

24L

2010. jún. 1. 17:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Az "izé" egy töltelékszó, és nem csak tinédzserek használják, hanem sokan mások, akik nem biztosak a mondanivalójukban, vagy annak helyességében, esetleg nem találnak megfelelő szót.
2010. jún. 3. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!