Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A házasság nem ment már ki a...

A házasság nem ment már ki a divatból? Szoktak még házasodni?

Figyelt kérdés
Én a házasságot olyan régimódinak tartom. Tegnap falun jártam és mondom mi ez a tömeg hát nézték,hogy hogyan vonul a roma pár magyarok és romák egyaránt. Elég kreténségnek tartom,hogy egy falun felvonul a násznép . Miért kell ebből olyan nagy dolgot csinálni ? Régen Magyarországon nagyobb divat volt házasodni ? Én a párommal abban állapodtam meg,hogy nincs házasság közöttünk csak együtt élés ! 10 év múlva sem leszünk házasok megvagyunk egymás mellett szeretjük egymást ennyi. Én olyan fura dolognak érzem a házasságot meg azt,hogy egy 4-5 ezres helyen (gyakorlatilag egy falunak számít mert csak házak vannak ott meg : Coop,posta,rendőrség,hentes. ) vonulgatnak az emberek mert megházasodott valaki. Nem sűrű az ilyen itt elismerem 1 évben jó ha 1-szer házasodik valaki és felvonul. Nem ment már ki ez a házasodás a divatból ?

2017. aug. 27. 09:16
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Két ember kapcsolata nem divat, hanem kötelék, az egymáshoz tartozás és összetartozás megerősítésére, kinyilatkoztatására pedig a házasság nevű szertartás szolgál.

Egyáltalán nem fontos a házassági levél, hanem maga a szertartás, a párkapcsolat minősége.

Manapság a felsőoktatási intézmények is akadályozzák a fiatalok felnőtté válását, biológiailag érett gyerekekként kezeli őket, nem meglepő, hogy a gondolkodásmódjuk és érzelemviláguk ingadozik, nem találja helyét.

A házasságkötések száma természetesen évről évre csökken, mivel 1985. év óta egyre kevesebb gyermek született és azok közül is sokan külföldön laknak, a család az értéksorrendben leghátul kullog az individualizmus korszakában...

Minden nemzet és kultúra a saját válságával küzd, ami ebben a korszakban így van rendjén. Majd letisztul és kitisztul minden, de addig is, mindenki maga döntse el sorsának megfelelően, személyiségének megfelelően, hogy hogyan él, és ne mutogasson másokra, ne szörnyülködjön el azon, hogy valakik ünneplőbe öltöztetik a lelküket és elhatározzák, hogy összeházasodnak...

2017. aug. 30. 07:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!