A házasság nem ment már ki a divatból? Szoktak még házasodni?
Nem ment ki a divatból. Sőt, az elmúlt pár évben inkább újra "divat" lett. Bár nem ez a legjobb szó.
Nemcsak papír. Nagyon sok mindent rendez jogilag. Szerintem ez jó dolgok, főleg, ha gyerek is van. Nyilván nem ettől lesz jobb egy kapcsolat, nem fogják egymást ettől jobban szeretni. De miért ne? Ártani nem árt. És majd x év múlva jó lesz ügyeket egyszerűbben intézni. Vagy pl. egy haláleset esetében is megkönnyíti az ügyintézést.
Nekekegy ismerősöm kis esküvőt tartott. A pap, a férje + 10 vendég.
Régen divat volt, igen.
Amerikában pl nagyon fontos.
Otthon már nem annyira. (Ha az ember nem igazán szeretni a másikat, hanem csak a vagyonát, akkor ha a házassági szerződésbe nincs be leírva, hogy az örökölt vagyon kívüli összeg, vagyis a házasság alatt szerzett összeg közös, akkor talán (!) jobban jár). De ez szemétség, mindegy honnan nézem. Szüleim most válnak, apám le akarja nyúlni anyám pénzét :'D (csak h tudj ilyenről is)
Általában még a vallásosaknak fontos a házasság. Mert az Isten összeköti őket 1 életre (én hiába vagyok megkeresztelve, nem a vallásom szerinti dolgokban hiszek (egy részben), úgyhogy ezt pontosan nem tudom). Mivel vagyunk kevesebb, mint 10 millióan, nem tudom, hányan házasodnak még manapság. Kevesebben, mint régen, az biztos. (És a mostani generáció(k) fel se nőtt(ek)).
" Mivel vagyunk kevesebb, mint 10 millióan, nem tudom, hányan házasodnak még manapság. Kevesebben, mint régen, az biztos. (És a mostani generáció(k) fel se nőtt(ek)). "
HÁT IGEN ! Azt hiszitek,hogy ők megfognak bármikor is házasodni ? ÁÁÁ DEHOGY FOGNAK !
Azért tűnik úgy, hogy kiment a divatból, mert már nem kötelező és nem néz ki a közösség, ha nem vagy megházasodva. Ez minden dologgal így van, ha megszüntetik a kötelezőségét. De attól még nem úgy kéne rá tekinteni, mint vmi divatra meg fennhéjázóskodásra. Nekem pl. fontos még most is, mert nekem van abban egy lelki gyönyör, hogy egy ceremónia keretében ország-világ előtt kijelentem, hogy én a párommal akarom leélni az életemet... és igen, nekem az is fontos, hogy nem csak az aktuális pipi vagyok, akivel együtt él, hanem több, és nem az van, hogy egy pillanatra meguntam a másikat, akkor azonnal ott is hagyom a f...ban, hanem rá vagyunk kényszerítve, hogy megpróbáljuk kétszer-háromszor is átgondolni. Van, akinek ez meg nem fontos. De ez úgyis személyiség kérdése, és pont emiatt nem hiszem, hogy a következő generációnál olyan drasztikusan visszaesne... romantikusabb lelkületű emberek mindig lesznek, mert ez nem trend kérdése meg hogy ki maradi meg ki divatos.
A falun felvonulós dolgok meg azért vannak, mert a kifejezett falusi közösségek még mindig közösségként funkcionálnak, és minden hasonló horderejű esemény társadalmi esemény is egyben, plusz mindenki ismer mindenkit. Persze, hogy hülyén nézne ki, ha én nekiállnék végigvonulni Budapesten a leendő esküvőm után, mert itt már nincsenek ilyen jellegű közösségek és társadalmak. Aki nem ott él, az nem érti ezt (én is csak azért értem nagyjából, mert egyik szülőm egy kis faluból származik).
Mi a?
A hazassag nagyon jo dolog es nem ment ki a divatbol. HA mar pont ennel tartunk akkor miert nem kerdezed meg ugyanezt a szexrol az evesrol egyaltalan az eletrol?
A hazassag sohase fog kimenni a divatbol habar amilyen degeneraltak a mai emberek...
Na nekem ez a te verziodbol ugy jon le hogy #1 neked valamiert szurja a szemed az a falusi lagzi. Kozod van hozza? Ugy csinaljak ahogy akarjak es valoszinuleg az volt a par egyik legszebb napja (amilyen neked ugy nez ki nem lesz)
#2 Nem mersz/akarsz meghazasodni mert vagy nem szereted elegge a parod vagy eppen ha felrelepsz akkor nem fog olan rosszul hangzani mintha hazasok lennetek. De kismillio oka lehet.
Ez a te eleted meg minden de az biztos ha nem tudod miert hazasodnak az emberek akkor nem vagy eleg erett egy kapcsolatra a szememben.
Bocs hoy egy kicsit durvanak hangzik amit leirok.
Amugy teged miert zavar hogy egy faluban hazasodtak?
Arra pedig hogy nem ment-e ki a hazassag a divatbol? A szex, a csalad vagy akarmi mas nem fog kimenni a divatbol? Ez az egyik legregebbi dolog (+ a legszentebb) miert is menne ki a divatbol???
Szerintem ertelmetlen a kerdesed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!