Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A házasság nem ment már ki a...

A házasság nem ment már ki a divatból? Szoktak még házasodni?

Figyelt kérdés
Én a házasságot olyan régimódinak tartom. Tegnap falun jártam és mondom mi ez a tömeg hát nézték,hogy hogyan vonul a roma pár magyarok és romák egyaránt. Elég kreténségnek tartom,hogy egy falun felvonul a násznép . Miért kell ebből olyan nagy dolgot csinálni ? Régen Magyarországon nagyobb divat volt házasodni ? Én a párommal abban állapodtam meg,hogy nincs házasság közöttünk csak együtt élés ! 10 év múlva sem leszünk házasok megvagyunk egymás mellett szeretjük egymást ennyi. Én olyan fura dolognak érzem a házasságot meg azt,hogy egy 4-5 ezres helyen (gyakorlatilag egy falunak számít mert csak házak vannak ott meg : Coop,posta,rendőrség,hentes. ) vonulgatnak az emberek mert megházasodott valaki. Nem sűrű az ilyen itt elismerem 1 évben jó ha 1-szer házasodik valaki és felvonul. Nem ment már ki ez a házasodás a divatból ?

2017. aug. 27. 09:16
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
kilenc lehet benne valami amit írsz nem tartom kizártnak !
2017. aug. 27. 09:59
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem ment ki a divatból. Sőt, az elmúlt pár évben inkább újra "divat" lett. Bár nem ez a legjobb szó.

Nemcsak papír. Nagyon sok mindent rendez jogilag. Szerintem ez jó dolgok, főleg, ha gyerek is van. Nyilván nem ettől lesz jobb egy kapcsolat, nem fogják egymást ettől jobban szeretni. De miért ne? Ártani nem árt. És majd x év múlva jó lesz ügyeket egyszerűbben intézni. Vagy pl. egy haláleset esetében is megkönnyíti az ügyintézést.

2017. aug. 27. 12:17
 13/21 anonim ***** válasza:
33%
Szeritem ez nem divat kérdése. Divatból házasodni nem is érdemes. Én mindenképpen szeretnék esküvőt, nem azért mert nekem egy papírra van szükségem a bolsogsághoz. Nem érdekel, ha régimódi vagyok szerinted, de nekem fontos az, hogy örök hűséget fogadjunk egymásnak. Mondhatod, hogy az se garancia semmire, de nem így kell nekiindulni szerintem. A gyerekeket is csak házasságba szülném, mert fontos, hogy egy biztos alapra alapítsak családot. Ha csak úgy összeállok valakivel, ott a lehetőség, hogy bármikor otthagy, de ha hajlandó megháasodni, akkor valószínűleg komolyan gondolja.
2017. aug. 27. 13:22
 14/21 anonim ***** válasza:
60%
Elkezdtem leírni, hogy miért olyan jó egy lagzi (nem a házasság!), de aztán rájöttem, hogy ha így állsz hozzá, akkor nem fogom tudni elmagyarázni neked, hogy pl. miért vonulnak végig az utcán a faluban. Ha nem érted, hát nem érted. Neked nem kötelező, örülj neki, cső.
2017. aug. 27. 13:32
 15/21 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy akiket kritizálsz, a sima együttélést tartják olyan furcsának vagy kreténségnek.
2017. aug. 27. 13:39
 16/21 CFB válasza:

Nekekegy ismerősöm kis esküvőt tartott. A pap, a férje + 10 vendég.

Régen divat volt, igen.

Amerikában pl nagyon fontos.

Otthon már nem annyira. (Ha az ember nem igazán szeretni a másikat, hanem csak a vagyonát, akkor ha a házassági szerződésbe nincs be leírva, hogy az örökölt vagyon kívüli összeg, vagyis a házasság alatt szerzett összeg közös, akkor talán (!) jobban jár). De ez szemétség, mindegy honnan nézem. Szüleim most válnak, apám le akarja nyúlni anyám pénzét :'D (csak h tudj ilyenről is)

Általában még a vallásosaknak fontos a házasság. Mert az Isten összeköti őket 1 életre (én hiába vagyok megkeresztelve, nem a vallásom szerinti dolgokban hiszek (egy részben), úgyhogy ezt pontosan nem tudom). Mivel vagyunk kevesebb, mint 10 millióan, nem tudom, hányan házasodnak még manapság. Kevesebben, mint régen, az biztos. (És a mostani generáció(k) fel se nőtt(ek)).

2017. aug. 28. 06:35
 17/21 A kérdező kommentje:

" Mivel vagyunk kevesebb, mint 10 millióan, nem tudom, hányan házasodnak még manapság. Kevesebben, mint régen, az biztos. (És a mostani generáció(k) fel se nőtt(ek)). "

HÁT IGEN ! Azt hiszitek,hogy ők megfognak bármikor is házasodni ? ÁÁÁ DEHOGY FOGNAK !

2017. aug. 28. 08:46
 18/21 anonim ***** válasza:
56%

Azért tűnik úgy, hogy kiment a divatból, mert már nem kötelező és nem néz ki a közösség, ha nem vagy megházasodva. Ez minden dologgal így van, ha megszüntetik a kötelezőségét. De attól még nem úgy kéne rá tekinteni, mint vmi divatra meg fennhéjázóskodásra. Nekem pl. fontos még most is, mert nekem van abban egy lelki gyönyör, hogy egy ceremónia keretében ország-világ előtt kijelentem, hogy én a párommal akarom leélni az életemet... és igen, nekem az is fontos, hogy nem csak az aktuális pipi vagyok, akivel együtt él, hanem több, és nem az van, hogy egy pillanatra meguntam a másikat, akkor azonnal ott is hagyom a f...ban, hanem rá vagyunk kényszerítve, hogy megpróbáljuk kétszer-háromszor is átgondolni. Van, akinek ez meg nem fontos. De ez úgyis személyiség kérdése, és pont emiatt nem hiszem, hogy a következő generációnál olyan drasztikusan visszaesne... romantikusabb lelkületű emberek mindig lesznek, mert ez nem trend kérdése meg hogy ki maradi meg ki divatos.

A falun felvonulós dolgok meg azért vannak, mert a kifejezett falusi közösségek még mindig közösségként funkcionálnak, és minden hasonló horderejű esemény társadalmi esemény is egyben, plusz mindenki ismer mindenkit. Persze, hogy hülyén nézne ki, ha én nekiállnék végigvonulni Budapesten a leendő esküvőm után, mert itt már nincsenek ilyen jellegű közösségek és társadalmak. Aki nem ott él, az nem érti ezt (én is csak azért értem nagyjából, mert egyik szülőm egy kis faluból származik).

2017. aug. 28. 10:05
 19/21 anonim válasza:

Mi a?

A hazassag nagyon jo dolog es nem ment ki a divatbol. HA mar pont ennel tartunk akkor miert nem kerdezed meg ugyanezt a szexrol az evesrol egyaltalan az eletrol?

A hazassag sohase fog kimenni a divatbol habar amilyen degeneraltak a mai emberek...

Na nekem ez a te verziodbol ugy jon le hogy #1 neked valamiert szurja a szemed az a falusi lagzi. Kozod van hozza? Ugy csinaljak ahogy akarjak es valoszinuleg az volt a par egyik legszebb napja (amilyen neked ugy nez ki nem lesz)

#2 Nem mersz/akarsz meghazasodni mert vagy nem szereted elegge a parod vagy eppen ha felrelepsz akkor nem fog olan rosszul hangzani mintha hazasok lennetek. De kismillio oka lehet.

Ez a te eleted meg minden de az biztos ha nem tudod miert hazasodnak az emberek akkor nem vagy eleg erett egy kapcsolatra a szememben.

Bocs hoy egy kicsit durvanak hangzik amit leirok.

Amugy teged miert zavar hogy egy faluban hazasodtak?

Arra pedig hogy nem ment-e ki a hazassag a divatbol? A szex, a csalad vagy akarmi mas nem fog kimenni a divatbol? Ez az egyik legregebbi dolog (+ a legszentebb) miert is menne ki a divatbol???

Szerintem ertelmetlen a kerdesed!

2017. aug. 29. 19:24
 20/21 A kérdező kommentje:
Ha a KSH friss adatait nézzük akkor talán értelmes is a kérdésem mert egyre kevesebben házasodnak. Tavaly ilyenkor sokkal többen házasodtak össze ,de persze arról nincsen adat ,hogy mennyien váltak el a tavalyi házasság statisztikában nincsen. " habar amilyen degeneraltak a mai emberek... " Hát ez miatt is kérdeztem !
2017. aug. 29. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!