Keskeny szájú üvegből, illetve fémdobozos üdítőből hogy illik inni?
Sok gyerekital keskeny szájú, a Kubunak is van ilyen pattintós kupakú műanyag palackja. Az egész szánkkal rá kell cuppanni, vagy csak az alsó ajkunkkal? :)
Mert normál palacknál nem illik mindkettővel. De a kubusnál elég kényelmetlen lenne úgy, szerintem nem is lehet. Viszont ha mindkét ajkamat ráteszem a palack szájára, akkor nem megy vissza a palackba a kajamaradék meg a nyál?
Dobozos italoknál (3decis kóla, energiaital) hasonló a helyzet, ott is egész szájjal tapadunk a nyílásra. Arra van valami trükk, hogy ne menjen vissza semmi? Főleg ha másvalaki is szeretne utánam inni a dobozból.
Ahogy már írták fentebb (és jól le is lettek pontozva sajnos), kultúrember nem iszik üvegből, hanem kitölti magának pohárba. Ez az illem.
Az egy más kérdés, hogy ez az illem kikopóban, eltűnőben van, mert ma már nem tulajdonítunk neki olyan jelentőséget, mint amilyen régen illette. Egyébként is ha a körülmények olyanok (pl. nagyon meleg van), akkor érvényesül a "szükség törvényt bont" szabály, és az emberek sokkal kevésbé foglalkoznak az illemmel.
Ha valóban be akarod tartani az etikett illemszabályait, akkor a Kubus üdítőt is kitöltöd magadnak pohárba, és úgy iszod, mert az illem ezt diktálja. Ebből következik, hogy teljesen mindegy, hogy milyen a szája a tárolóedénynek.
Ha viszont mindenképpen a csomagolásból akarod inni, akkor meg teljesen mindegy, hogy mi az illem, idd úgy, ahogy számodra a legelfogadhatóbb. Ezt más nem tudja megmondani neked, hiszen egyrészt nem tudjuk, hogy neked hogyan is a legkényelmesebb, másrészt genetikai eltérések is vannak a testfelépítésben, itt konkrétan a száj alakjában, méretében, vastagságában, izmosságában, mozgékonyságában, satöbbiben. Tehát ahogy nekem kényelmes, úgy nem biztos, hogy neked is kényelmes.
Szóval azt tudom javasolni, vegyél 1 üveggel, és próbálgasd, hogy neked hogyan a legkényelmesebb belőle inni, hogyan nem folyik mellé, hogyan kap elegendő mennyiségű levegőt az üveg, lassabban, gyorsabban előnyös-e inni, kortyonként vagy egyszerre, stb. Ha nem akarsz rá sokat költeni, akkor a kiürült csomagolást feltöltheted vízzel, és így közel ingyen gyakorolhatod a tárolóedényből való italfogyasztást.
Köszönöm a válaszokat!
Nekem úgy a legkényelmesebb, ha mindkét ajkammal rátapadok. Próbáltam csak az alsó ajkammal, de annyira kicsinek találom a nyílász, hogy nem jó érzés úgy inni.
Amúgy a fémdobozos kóla dobozából hogy kell szabályosan inni? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!