Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mennyi pénzt illik adni a...

Mennyi pénzt illik adni a barátnőm húgának ballagásra?

Figyelt kérdés

Barátnőm Huga meghívott a ballagására.Mennyi pénzt illik ilyenkor neki adni?Mindenképpen ezt akarok neki adni.

köszi a válaszokat

2010. máj. 22. 12:49
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

sztem se ízléses a pénzcsokor..vannak drogériákban,(DMben 100%),papírboltokban direkt olyan ballagási képeslapok,amiknek belül van direkt egy kis füle,amibe pénzt lehet rakni..Arra szolgál az a kis rész a képelapon belül..

úgy ízlésesebb:)

2010. máj. 22. 14:07
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

Én kifejezetten rosszul éreztem volna magamat, ha a bátyám barátnőjétől pénzt kapok ballagásomra. A közelebbi családtól oké, elhiszem hogy nem tudnak jobbat kitalálni, de ő még csak most került közénk, nem biztos, hogy nem éreztem volna gáznak, szóval nekem a 10 ezer egy kicsit sok. Egyáltalán ajándékot sem vártam tőle, szóval meg is lepődtem.

Akkor inkább adjatok együtt a barátnőddel közösen ajándékot, a borítékra/képeslapra ráírhatjátok, hogy közös ajándék, de én vennék mellé valami apróságot. Egy ezüst karkötőt vagy fülbevalót. Kb 900 ft és legalább vmi emlék is marad, nem csak a pénz. A csokrot csak azért tartom hülyeségnek, mert hát nem tudom... Egy szülőtől vagy keresztszülőtől poénos, de ha beállítasz a családba vele, ráadásul úgy, hogy tudod nincsenek éppen toppon anyagilag, nem tudom, lehet furán néznének rád, én maradnék a borítékos verziónál.

Esetleg a barátnőd kipuhatolózhatná, hogy milyen telefonra vágyik a leányzó, és ha nem túl drága, 15-20 ezerből kijön, akkor megvehetnétek ketten avagy szülőkkel együtt neki. Még is kicsit személyesebb, mint a pénz.

2010. máj. 22. 14:11
 33/40 A kérdező kommentje:
Bocsi, el felejtettem írni, hogy lány vagyok és a legjobb barátnőm testvéréről van szó, nagyon jóban vagyok a családdal, testvéremként szeretem őket.
2010. máj. 22. 14:24
 34/40 anonim ***** válasza:
49%
Pénzt egyáltalán nem illik adni.Vegyél valami mutatós bizsut meg virágot.
2010. máj. 22. 14:47
 35/40 anonim ***** válasza:

Nem tudom ki hogy van vele én kifejezettem örültem, hogy pénzt kaptam mert meg tudtam venni a kinézett telefonomat :)

Max egy 10-es szerintem.

2010. máj. 22. 15:44
 36/40 anonim ***** válasza:
elég lesz egy ezres...
2010. máj. 22. 16:39
 37/40 anonim ***** válasza:
53%

Ha csak magamat és kb 30000 imerősömet vennénk mindenki a pénznek örülne jobban!

Én is azt kaptam és annak örültem, mivel minden ember saját maga tudja mi a szükséglete mit szeretne, és a másik nem biztos h eltalálja! Vehetsz neki ékszert, de nem biztos h szüksége van rá tetszeni fog-e neki stb...

könyvet is vehetsz de nem biztos h érdekli...

Sztem pénzt adj neki, képzeld magad az ő helyébe, a bortiék tetszene jobban, vagy egy gyürü/könyv ami lehet épp nem is a te izlésed, de vigyorogva elkellene játszanod h tetszik és még hálálkodnod is érte milyen kedves volt tőlük!

Amugymeg ballagásra kifejezett pénzt szokás adni manapság, már nem 50 évvel ezelőtt vagyunk... esküvön se mosogépet, vagy centrifugát adunk a párnak hanem boritékot!

5000 Ft egy jó összeg, én ugy gondolom ha annyit odaadsz és esetleg virág helyett 1 doboz bon-bont örülni fog neki!

2010. máj. 22. 19:10
 38/40 A kérdező kommentje:
teljes mértékben egyetértek veled, kedves utolsó.A legjobb válasz, amit eddig írtál, köszönöm
2010. máj. 22. 20:38
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
Én 20 éves vagyok, nem rég ballagtam... Mindenki megkérdezte van e valamire szükségem, mivel nem volt, ezért pénzt "kértem", illetve hozzátettem, hogy jó lenne ha ajándékoznának valami olyan apróságot is, ami megmarad mellette emlékként. Mindenkitől azt kaptam, amit jónak látott ajándékozni, mert nem ez volt a fontos, hanem az hogy eljöttek, és megtiszteltek a jelenlétükkel (igen, már 8.-ban is)! A pénz huss elszáll. A ballagó diákot, vagy az esküdő párt meg lehet kérdezni mire van szükségük, gyűjtenek e valamire, stb, és ha azt mondják gyűjtenek akkor szerintem egyértelmű. Én is tudnék sorolni legalább 3000 ismerőst, aki úgy gondolja, hogy jó az ilyenre rákérdezni, mert a pénznek sem feltétlenül örül az ember (sablon ajándék, semmi személyes nincs benne), szóval kedves kérdező erre ne alapozz. Arra már sokkal inkább, hogy a leányzó gyűjt egy telefonra... viszont érdemes elgondolkodni azon, hogy ha mástól nem kap pénzt, akkor hogyan fog összejönni neki. Én is fenntartom, hogy pár rokonnal, illetve barátnőddel együtt érdemes lenne megvenni azt a telefont ha nem olyan drága, viszont ha mindenképpen pénzt szeretnél adni, mindenképpen készülj valami párszáz forintos aprósággal, amire ha ránéz tudni fogja, hogy "egyszer ilyen is volt".
2010. máj. 22. 22:17
 40/40 anonim ***** válasza:
Ne pénzt adj neki!
2010. máj. 23. 19:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!