Mennyi pénzt illik adni a barátnőm húgának ballagásra?
Barátnőm Huga meghívott a ballagására.Mennyi pénzt illik ilyenkor neki adni?Mindenképpen ezt akarok neki adni.
köszi a válaszokat
sztem se ízléses a pénzcsokor..vannak drogériákban,(DMben 100%),papírboltokban direkt olyan ballagási képeslapok,amiknek belül van direkt egy kis füle,amibe pénzt lehet rakni..Arra szolgál az a kis rész a képelapon belül..
úgy ízlésesebb:)
Én kifejezetten rosszul éreztem volna magamat, ha a bátyám barátnőjétől pénzt kapok ballagásomra. A közelebbi családtól oké, elhiszem hogy nem tudnak jobbat kitalálni, de ő még csak most került közénk, nem biztos, hogy nem éreztem volna gáznak, szóval nekem a 10 ezer egy kicsit sok. Egyáltalán ajándékot sem vártam tőle, szóval meg is lepődtem.
Akkor inkább adjatok együtt a barátnőddel közösen ajándékot, a borítékra/képeslapra ráírhatjátok, hogy közös ajándék, de én vennék mellé valami apróságot. Egy ezüst karkötőt vagy fülbevalót. Kb 900 ft és legalább vmi emlék is marad, nem csak a pénz. A csokrot csak azért tartom hülyeségnek, mert hát nem tudom... Egy szülőtől vagy keresztszülőtől poénos, de ha beállítasz a családba vele, ráadásul úgy, hogy tudod nincsenek éppen toppon anyagilag, nem tudom, lehet furán néznének rád, én maradnék a borítékos verziónál.
Esetleg a barátnőd kipuhatolózhatná, hogy milyen telefonra vágyik a leányzó, és ha nem túl drága, 15-20 ezerből kijön, akkor megvehetnétek ketten avagy szülőkkel együtt neki. Még is kicsit személyesebb, mint a pénz.
Nem tudom ki hogy van vele én kifejezettem örültem, hogy pénzt kaptam mert meg tudtam venni a kinézett telefonomat :)
Max egy 10-es szerintem.
Ha csak magamat és kb 30000 imerősömet vennénk mindenki a pénznek örülne jobban!
Én is azt kaptam és annak örültem, mivel minden ember saját maga tudja mi a szükséglete mit szeretne, és a másik nem biztos h eltalálja! Vehetsz neki ékszert, de nem biztos h szüksége van rá tetszeni fog-e neki stb...
könyvet is vehetsz de nem biztos h érdekli...
Sztem pénzt adj neki, képzeld magad az ő helyébe, a bortiék tetszene jobban, vagy egy gyürü/könyv ami lehet épp nem is a te izlésed, de vigyorogva elkellene játszanod h tetszik és még hálálkodnod is érte milyen kedves volt tőlük!
Amugymeg ballagásra kifejezett pénzt szokás adni manapság, már nem 50 évvel ezelőtt vagyunk... esküvön se mosogépet, vagy centrifugát adunk a párnak hanem boritékot!
5000 Ft egy jó összeg, én ugy gondolom ha annyit odaadsz és esetleg virág helyett 1 doboz bon-bont örülni fog neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!