Azt miért szólitják gyerekkesen aki már felnött 18 éves elmúlt?
Figyelt kérdés
Példáúl: Andreát Andikának, Pált palikának, Ferenxet Ferikének, Károlyt Karcsikának, Katalint Katikának. stb ( olyanokról van szó akik bemutatkoztak egymásnak, de nem tartoznak a rokonsághoz vagy a családhoz) darátok ismerősök szomszédok. Nem értem hogy egy felnött normálisan viselkedö embernek miért nem lehet csak kösszönni, pl szia, csókolom vagy a napszaknak megfelelöen. Normális esetben 18 éves kortól felnöttek vagyunk nem gyerekek.2017. júl. 9. 22:00
1/12 anonim válasza:
Egy volt főnököm vezető beosztásban levo alkalmazottjait is Robikázta, meg Ferikézte...
2/12 Dzseri válasza:
18 éves kortól a többség csak jogilag felnőtt
meg ha a büszkeségéről van szó akkor
3/12 gnoomage válasza:
Jogilag vagy felnőtt, ez nem jelent semmit...
4/12 anonim válasza:
Van akinek megragadnak a gyerekkori becenevek. Ha valakit főleg -ka,ke ztek akkor az nem fog megváltozni csak azért mert 18 fölötti. Ugyan ez van a butyuta becenevekkel pl egyik ismerősömet mindig is Tepsisnek becézték tini korában és a mai napig megmaradt pedig már közel van a 30hoz.
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szerintem nagyon lakhelyfüggő. Én nem szoktam a nevükön szólitani az olyan embereket akik nem a család vagy a rokonság részei.
2017. júl. 9. 23:00
6/12 anonim válasza:
Hanem? "Hé te" vagy hogy szólítod meg a munkatárasd?
7/12 A kérdező kommentje:
Úgy szoktam szólitani vagy Hello szia inkább a rendes nevükön mert felnöttek. Amikor gyerekesen szólitottak (29 éves vagyok) ismerösök azokal nem áltam szóba, ennek ellenére vannak barátaim de a tuskófejüeket nem szeretjük. Úgy vagyunk velle hogy ez gyerekes dolog. Mentem a dolgaimat intézni és láttam hogy az idösset olyan 40 év körüli férfi gyerekesen szólitótta. A idős csak idegeskedett annyit mondott hogy, mindig voltak buta emberek.
2017. júl. 9. 23:18
8/12 anonim válasza:
A kórházban vizit van. Odalépnek a beteg ágyához
Mi újság Pista bácsi? Hogy van?
Jól vagyok Sanyi öcsém!
Megkérem, hogy engem Főorvos úrnak szólítson.
Akkor engem is lehetne Főmérnök úrnak szólítani?
(Valami ilyesmire gondolsz?)
9/12 anonim válasza:
45 éves Bálintka bagyok a legtöbb ismerősnek, egyáltalán nem érzem ezt "gyerekesnek", becézés ennyi...
10/12 anonim válasza:
De pl ismerőseim közt, van Zoltán, Gergely, Orsolya, Veronika, József, Mihály, Péter, Botond, mind 30+ és mind utálják a teljes nevüket és eleve úgy is mutatkoznak be új embereknek, hogy:
Zoli, Gergő, Orsi, Vera, Józsi/Joci, Misi, Peti és a kakukktojásom Boti, mert ő azért utálja a nevét, mert nagyon jó rímeket lehet faragni vele és a kotonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!